Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelrecension

Annons
Dr Kawashima's Brain Training: How old is your brain?
Nintendo DS


Betyg: 3


Den senaste trenden i japan är hjärntränande spel. Använder man inte hjärnan och ger den utmaningar lite då och då så föråldras den snabbare än kvickt, och eftersom ingen vill ha en urgammal hjärna har den här typen av spel sålt som smör i solsken.

Dr Kawashima's Brain Training: How old is your brain? är det första spelet som når våra breddgrader. Under ledning av Dr Kawashima får du träna upp din hjärna genom diverse övningar och göra ett test som visar hur gammal din hjärna är.
Första gången jag kör får jag 58 år. Med tanke på att jag enbart är 21 år i verkligheten blir doktorn orolig och det spelar ingen roll hur mycket jag ropar till konsolen att jag har haft en hård helg, pluggat hela dagen och sovit dåligt - jag har fortfarande en trött hjärna.
Med lite träning har jag dock lyckats få ner min ålder till 32 år och han är inte fullt lika oroad längre. Frågan är dock om jag har fått en piggare hjärna, eller om jag helt enkelt bara har lärt mig minispelen bättre? Det lutar åt det sistnämnda.
How old is your brain? är säkert ett nyttigt spel, men det är ganska tråkigt i längden. Sodokuspelen piggar dock upp en aning och tillför lite mer spelglädje.


Av: Sofia Hård

Mer läsning

Annons