Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toto Teens ger avskedskonsert på Pipeline

/
  • Toto Teens var senast aktuella i Kanal 5:s Hitmakers – där det dock inte blev något skivkontrakt. Nu ger de sin avskedskonsert på Pipeline 18 juni.På bild: Gustaf Lindström, trummor, Nils Hollmer, slagverk, Petter Häggqvist, elgitarr, Martin Wiman, klarinett, Kim-Ewert Olofsson, trombon.På bilden saknas Pontus Joneström, sång, Tobias Olsson, trumpet, Emil Maxén, bas, Mikael Smitz, gitarr.

Hitmakers i Kanal 5, livesändning i P3 Frank och UKM:s riksfestival. Sundsvallsbandet Toto Teens har varit med om en hel del under sina fyra år. Men nu är det över. Den 18 juni ger de sin avskedskonsert Messa de Requiem på Pipeline i Sundsvall.

Annons
Fyra år har gått sedan Toto Teens bildades 2004 av några ungdomar på Höglundaskolan i Sundsvall. Bandmedlemmarna fortsatte spela under gymnasietiden. De har synts mer än många andra demoband från Sundsvall i olika sammanhang - bland annat Hitmakers i Kanal 5 i maj, livesändning i P3 Frank och UKM:s riksfestival.
Men efter flera lokala gig på Domsaga, Pipeline, Härnösands teater och läggs nu bandet ner.
Anledningen är att vi tar studenten så alla nio bandmedlemmar kommer att försvinna åt olika håll. Det är lumpen, studier, jobb på annan ort, resor och andra orsaker som gör det omöjligt att fortsätta, säger Gustaf Lindström, bandets trummis.
Den 18 juni ger de sin avskedskonsert Messa de Requiem - latin för " mässa för de döda" - på Pipeline i Sundsvall.
Ja, det kommer att bli en dödsmässa. Vi har arbetat fram en lång föreställning i två akter som involverar dans, musik, teater och performance.
Konserten kommer att bli något i hästväg, enligt Toto Teens själva.
Det vi har satt ihop saknar motstycke på Sundsvalls demoscen någonsin, säger Gustaf Lindström.
Apropå ert namn - får vi höra några gamla svängiga Totodängor?
Nej, inte en enda. Namnet Toto Teens tog vi bara som ett skämt från första början, för att folk skulle tro att vi var som Abba-teens, fast med Totolåtar. Sedan behöll vi namnet.
Gillar ni ens Toto?
Nej, det gör ingen av oss.

Mer läsning

Annons