Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Umeå Open öppnade starkt

Först ut på årets upplaga av Umeå Open var pop bandet Shout Out Louds. 
Idun teatern är knappt halv full när Stockholms kvintetten kliver på scenen.

Annons

Shout Out Louds öppnar med ett gäng låtar från senaste skivan, det låter oinspirerat och det känns trött. Efter 3 låtar börjar jag bli monumentalt besviken, men då vänder allt. Med låtar som "Impossible", "Fall Hard", "Hard Rain" , "Please Please" är det svårt att misslyckas. Nu lever bandet ut, spelglädjen och känslan finns nu där. Konserten avslutas med episka "Walls" och pop hitten "Tonight I Have To Leave It". Shout Out Louds visade sig bli en mycket bra start på kvällen.

Hyllade över världen

Nästa band ut på Iduns stora scen är Gatufest aktuella Cult Of Luna. Senaste skivan "Vertikal" har blivit hyllat över hela världen och bandet har nyss kommit hem från en framgångsrik Europaturné. De öppnar med "The Weapon". Ljudbilden är tyngre än när jag har skådat dom tidigare, produktionen är lite bättre. Efter några minuter hamnar jag som i trans, jag ska erkänna att Cult Of Luna är ett personlig favoritband, jag har sett dem flera gånger och de utvecklas ständigt. Det är mörkt, episkt och vackert. Det är musik som berör. Med dubbla trummisar, tre gitarrer, Moog syntar så blir ljudbilden unik. 

De blandar låtar från deras tre senaste skivor. När bandet spelar "Finland" från skivan "Somewhere along the higway" så visar bandet verkligen hur dynamiska dom är. Vackra  "Passing Through", där sången är ren och bara en gitarr spelar gör sig otroligt bra på Iduns scen. Det blir även otroligt effektfullt när Cult Of Luna övergår från avskalade " Passing Through" för att sedan avsluta med den bombastiska "In Awe Of". 

Jag tycker att Cult Of Luna är bland det absolut bästa man kan se på scen. De har en världsunikt sound. Man kan tro att det inte gör sig lika bra live som på skiva. Men sanningen är att det är live Cult Of Luna är som mäktigast. 

Tack Club Deströyer och Sundsvalls Gatufest för att ni låter Sundsvallspubliken få en chans att uppleva detta fantastiska band. 

Efter Cult Of Luna är jag ganska mör. De berörde mig verkligen.

Istället för att se Ansiktet som spelade på den största scenen så gick jag två trappor ner och kollade på Samling.

Drömsk ljudbild

Samling har nyss släppt skivan "Annanstans" som är riktigt bra. 

Det är glest bland publiken när sjumanna bandet börjar spela. De spelar proggig poprock, de låter mycket som dungen.

Samling är riktigt bra. Ljudbilen är drömsk, det är dynamiskt och känsligt . Låtmaterialet är starkt. Samling gör en riktigt bra spelning. Tråkigt nog så var publikstödet dåligt. Bandet avslutar med melankoliskt vackra "Vår Sång". Samling blev en mycket fin avslutning på första dagen av årets Umeå Open. 

 

Mer läsning

Annons