Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge oss möjlighet att fortsätta satsa

/

Annons

Att vara företagare är att tro på sin idé och ha förmåga att förverkliga den. Det är att styra över sin egen tid, få personlig tillfredsställelse och en rejäl dos av arbetsglädje. Det är också stora risker och mycket oro över förutsättningar som du själv inte styr över.  

Som jobbskapare är vi bekymrade över en hel del frågor som fortfarande är osäkra i rådande näringslivsklimat. En osäkerhet som slår direkt mot viljan och möjligheten till utveckling och därmed även mot fler jobb i Västernorrland. Här är några exempel:

- Höjd arbetsgivaravgiften för unga gör det svårare för oss att satsa på yngre människor och förvärrar ungdomsarbetslösheten. Många av oss kan erbjuda det viktiga första jobbet som öppnar dörren till arbetsmarknaden.  

- Det halverade Rut-avdraget slår undan benen på oss företagare som förvandlat de tidigare svartjobben till riktiga arbeten inom hemservice.

- Att skrota vårdvalet (LOV) och säga nej till vinst i välfärden stoppar utvecklingsmöjligheterna för en bransch som vi ser kan bli en exportframgång.

- Införande av kilometerskatten är för oss en skatt på avstånd och därmed också en hot mot alla företag utanför de större städerna. Den slår hårt mot alla som jobbar i och kring våra basindustrier och kommer även att påverka livsmedelsindustrin och handeln.

- Flexibilitet är ett nyckelord för många företagare. Att då minska möjligheterna till visstidsanställningar gör det svårare att kapa arbetstoppar. Det kommer på sikt att leda till färre jobb.

Som jobbskapare utmanas vi ständigt av nya möjligheter och marknader. Vi får också nya konkurrenter. Digitaliseringen och internationaliseringen gör att det gäller att hänga med och helst ligga steget före. Att kunna utveckla företaget är en av våra starkaste drivkrafter och att vara i hetluften och tänka nytt ger energi för framtida satsningar och investeringar. När vi skapar jobb skapar vi också resurser till vård, skola och omsorg. Låt oss få behålla den energin och omvandla den till positiva effekter för vår gemensamma välfärd.

Anne Wigren

Rik Assistans AB, Härnösand

Mats Löfroth

Hotell Höga Kusten, Kramfors

Jimmy Söderström

Träteam AB, Kramfors

Pär Oremo

Sollefteå Slipservice AB, Sollefteå

Ann-Christine Lundqvist

Nylands Städ & Tvätt AB, Kramfors

Eva-Karin Öhman

Café UH, Örnsköldsvik

Gunnar Dahl

Hussborgs Herrgård & Konferens, Ljungaverk

Maria Eriksson

Stöde Bud & Taxi och Hemservice AB, Stöde

Kent Blomquist

BN Måleri & Golv, Örnsköldsvik

Petra Kringstad

Tullportens Konditori, Härnösand

Liisi Hägglund

Alla Tiders Kompetens AB, Örnsköldsvik

Annelie Norrbom

Flooré AB, Torpshammar

Katarina Dahl Nilsson

Hussborgs Herrgård & Konferens, Ljungaverk

Lars-Jerker Molin

Sleeping Fox Hotel Group, Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons