Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen tar inte ansvar

Annons

Det har gjorts många undersökningar på barns kunskaper i grundskolan. Det gemensamma med resultaten i undersökningarna är att resultaten har blivit sämre under senare år.

Barn i grundskolan som mättes 2006 har haft förmånen eller turen att fått gå i en skola där socialdemokraterna har styrt. Resultaten blev bättre.

Under senare år har Jan Björklund med sina militära värderingar fått styra. Den nya skolan skall med disciplin, pekpinnar och straff öka elevernas kunskaper. Resultaten av den nya skolan är att eleverna presterar sämre. Eleverna lämnar skolan med sämre kunskaper. Det allvarliga är att man inte rättar till de fel man begått utan fortsätter med samma misstag.

För Eva och folkpartiet gäller kartan om inte kartan stämmer överens med verkligheten.

Barnfattigdomen ökar i Sverige igen. Enligt rädda barnen lever 220 000 barn i fattigdom. 2008 skedde ett trendbrott i Sverige den började att öka igen och de allra fattigast har blivit ännu fattigare. Dessa barn har svårare att prestera i skolan och det är en orsak till att resultaten blir sämre.

Alla friskolor är inte fel. När riskkapitalbolag tjänar stora pengar som förs till andra länder är det fel. Till och med Jan Björklund har reagerat på detta och vill ha en blocköverskridande överenskommelse för att få bort de värsta avarterna.

I Evas replik till mig blandar hon in Göran Persson. Vad jag vet har Göran inte tillåtit pedofiler att starta friskolor, han har inte tillåtit andra kriminella personer att starta friskolor.

Göran har inte överlåtit skollokaler i Stockholm till friskolor till en mycket låg kostnad. Det har till och med väckt kritik bland alliansen i Stockholm.

Vi har läst i tidningarna om att de som arbetar på friskolor i Sundsvall får skriva på en tystnadsplikt. Då gäller inte meddelarfriheten som den gör i kommunala skolan. Det har uppgetts att lärare sätter högre betyg än vad eleverna presterar i kunskaper får högre lön.

För Eva och moderaterna är det viktigare att privata företag får tjäna pengar än att eleverna får kunskaper. Någon öppen redovisning av verksamheten i privata skolor är inte önskvärt eller nödvändigt enligt moderaterna.

De Nya Moderaterna och Eva framstår som sämre än den gamla högern.

Kurt Vikberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons