Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansvariga för pedofilens frigång borde gå omedelbart

Annons

Efter att ha sett SVT:s Uppdrag granskning om pedofilskandalen vid rättspsyk i Sundsvall så hoppas man nu att alla som säger sig värna om barn och deras liv säger ett absolut stopp.

Noll tolerans till något som helst daltande för dömda pedofiler.

Att en dömd pedofil kan få hyra en lägenhet i ett barnrikt område och vara där på frigång åtta timmar per dag och sedan etablera kontakt med både vuxna och barn och till slut även utföra övergrepp. Hur kan det få gå till så?

De som beviljat detta, de ansvariga, borde få gå med omedelbar verkan i alla fall om jag vore deras chef, detta är oacceptabelt.

Stackars barn, stackars deras föräldrar, hur ska de orka med en sådan tung ryggsäck livet igenom. Vem bär ansvaret för det som de gått igenom? Sår som aldrig läker.

Så hur ska vi lösa detta? Ska vi offentligt visa pedofilers identitet som i till exempel USA så att grannarna vet när en dömd pedofil flyttar in i ett bostadsområde? Ska vi införa kastrering på kemiskt vis?

Någon lösning har inte jag, men en sak vet jag med bestämdhet: barnen ska prioriteras, skyddas och värnas till 100 procent. Inte förövaren, den ska komma lägre ner på skalan, inte ens i andra hand för där ska de anhöriga komma.

Så arbetet fortsätter att informera om barns rättigheter och Barnkonventionens innehåll tills den dag det förverkligas och inkorporeras i svensk lagstiftning.

Jag kommer alltid genom Rädda Barnen stå upp och möta barn och berätta om deras rättigheter, för de ska aldrig tappa förtroende för oss normala vuxna och de ska inte tvivla eller sluta tro på oss och tänk även vi har varit små, hur konstigt det än låter i deras öron.

Hasse Burman

Barnrättsaktivist

Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons