Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bohlin saknar respekt

Annons

Replik på "Juholt sticker kniven i ryggen på Löfven", ST 27 mars.

Vad jag vet är inte ledareskribenten Marcus Bohlin någon socialdemokrat. Därför är hans "råd" till detta parti knappast trovärdigt. Lika lite som om Säwén skulle ge Liberalerna råd om hur de ska utforma sin liberala politik.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Någon större respekt för fakta och statistik verkar Bohlin inte heller ha. Under Juholts tid låg S på 38 procent och var stigande i opinionsmätningarna. Det är siffror som Löfven inte ens kan drömma om. Men då sattes drevet igång av personer som inte önskade att S skulle driva socialdemokratisk politik och då gick det som det gick.

Historiskt sett kan man konstatera att S var dubbelt så stort på den tiden partiet förde en igenkännbar socialdemokratisk politik. Raset kom när man av oklara skäl satte igång att avreglera, privatisera, rasera folkhemmets grunder och inträda i EU.

Men Bohlin nämner inget av detta, han har sin egen historieskrivning. Och han har rätt att agitera för sin sak, men vi som inte delar den samhällssynen bör akta oss för att ta hans synpunkter som något slags objektiv sanning.

P I Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons