Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollslaget Sverige

Annons

Till hösten ska Fotbollsförbundet tillsätta en ny förbundskapten. Fotbollsförbundets målsättning är att ha ett landslag som är konkurrenskraftigt, som kan få fram nya stjärnor, vinna matcher, placera sig bra i VM och EM och ge fotbollspubliken underhållning.

Det finns två kandidater – Sally och Reine. Problemet för förbundet är att dessa kandidater skiljer sig åt avsevärt vad beträffar ledarfilosofi, båda vill nå framgång men med helt olika vägar.

Så här skiljer de sig åt:

Träningsflit - Sally tycker att alla ska få spela oavsett om de kommer på träningarna eller inte. Reine tycker att de som ger allt på träningarna, alltid är med och uppnår resultat ska prioriteras.

Belöning - Förbundet har en summa pengar som förbundskaptenen får ansvara över. Sally tycker att laget inte behöver någon belöning utan förutsätter att alla gör sitt bästa på matcherna och därmed får de en fast ersättning före alla matcher. Reine vill vänta med att dela ut pengarna till spelarna för att locka dem att sträva mot en bättre belöning när de presterar bra.

Rehabilitering - Om en spelare blir skadad så anser Sally att spelaren kan vara hemma och vila upp sig och komma tillbaka när de är friska och spelsugna. Reine däremot skickar spelaren direkt till en kunnig läkare så att spelaren kan påbörja ett rehabiliteringsprogram. En spelare mår inte bra av att gå hemma utan ska snabbt tillbaka för sitt eget och lagets bästa.

Få publik till matcherna - Här vill Sally att alla ska få visa upp sig. Det spelar inte någon roll om de har tränat och varit en bra förebild på och utanför planen utan alla ska med. Spelidén är defensiv, det gäller att inte släppa in något mål. Sally menar också att de som i dag är duktiga i större utsträckning ska sitta på bänken för att släppa fram de som idag inte har dessa kvaliteter. Reine vill att de som har strulat och inte tränat tillräckligt ska få sitta på läktaren. De som har kvaliteter och vilja ska få möjlighet att visa upp ett offensivt och vägvinnande spel.

Speltaktik - Sally föredrar defensiva spelare som inte vågar ta egna initiativ. Hon uppmuntrar inte till nya idéer utan hon vet bäst och vill bestämma allt. Reine gillar nya idéer, han vill att spelarna ska våga och tror på dem och att de kan. Han vågar lita på att spelarna kan fatta egna beslut på plan. En bra prestation och en vilja att alltid göra sitt bästa lönar sig i Reines lag.

Visioner - Sallys dröm är att alla ska få spela en VM final och ligga på träningsläger på Maldiverna under vintern. Det kanske inte finns så bra fotbollsplaner där men hon lovar att de ska få dricka och äta gott. Om pengarna skulle ta slut så får klubbarna på hemmaplan skjuta till lite. Reine vill att svensk fotboll ska lyfta fram positionerna och bli ännu bättre genom hård och målmedveten träning. Det gäller också att hitta det unika för Sverige, hos varje individ och utgå från det. Sverige ska vinna VM med talang, motivation och vinnarskallar.

Fördelning - Sally tycker att proffsen som kommer till landslaget ska dela med sig av sin lön som de får från proffsklubbarna till amatörerna på hemmaplan, det kallar hon rättvisa. Reine anser att proffsen är värda sin lön och att ett bra arbete alltid ska löna sig.

Vilken förbundskapten väljer du till hösten?

Grenoli

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons