Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jägarna ser fram emot Löfvens utlovade vargjakt

/
  • Svenska Jägareförbundet känner förhoppning om att man ska kunna lösa den problematik som omgärdat vargen. (Jägaren på bilden har ingen direkt koppling till artikeln.)

Annons

Just nu håller Socialdemokraternas ordförande Stefan Löfven på att bilda regering. Under valrörelsen har Socialdemokraterna i flera olika sammanhang tagit upp jaktfrågor. Bland annat har partiet lyft fram problemet med att statliga Sveaskog är prisledande på jaktarrenden, att de som bor i Sverige ska ha förtur till jakt på statens marker ovan odlingsgränsen och att Svenska Jägareförbundets allmänna uppdrag ska finnas kvar. Stefan Löfven har varit extra tydlig, i TV4:s statsministerdebatt. Då klargjorde han att: ”Vi självklart ska ha både skyddsjakt och licensjakt på varg”.

Denna fråga är högst aktuell eftersom Naturvårdsverket nu beslutat om föreskrifter för vargjakt.

Svenska Jägareförbundet välkomnar Stefan Löfvens tydlighet. Vi tror också att detta besked är en bra grund för att bygga såväl förtroende som ett gemensamt mål för jakt- som rovdjurspolitiken i Sverige.

När den blivande statsministern så tydligt markerat en viljeinriktning för vargfrågan är naturligtvis Svenska Jägareförbundet villigt att konstruktivt hjälpa till, så att vi får en långsiktig och förutsägbar rovdjursförvaltning.

Det finns dock en oro inom jägarkollektivet att vargfrågan skulle bli en förhandlingsfråga under regeringsbildandet. Där löftet om vargjakt skulle bytas bort mot något annat. Svenska Jägarförbundet känner dock förhoppning om att vi tillsammans kan lösa den problematik som omgärdat vargen, i många år.

Så Stefan Löfven, står du för ditt löfte så kommer vi göra allt vi kan för underlätta och komma i gång med en nödvändig förvaltningsjakt.

Sven-Gunnar Sivertsson, ordförande Jägareförbundet Mitt Norrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons