Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsfarliga busschaufförer på Sundsvalls gator

Annons

Nyligen höll jag på att bli påkörd av en buss vid Sundsvalls sjukhus. Bussföraren var en ung man med glasögon och svart mössa. Jag var på väg över övergångsstället då det kommer en buss i full fart som inte ens det minsta antyder till att bromsa in. Jag skrek till och stapplade baklänges – med hjärtat i halsgropen. Jag blev jätterädd.

Strax innan detta hände, var det en buss som skulle göra en vänstersväng in på bussvägen mot Sundsvalls sjukhus. Han stannade inte och väntade på att bilarna i motgående riktning kört förbi – han svängde bara in så bilar fick stanna och vänta på honom i mötande fil.

Jag vet inte om det vara samma chaufför som höll på att köra på mig, men det spelar ingen roll. Så här ser det dagligen ut på vägarna i Sundsvall. Det märkliga är att det är yrkeschaufförer vi pratar om. Är det inte de som ska vara “proffs” på det de håller på med?

Men det märkligaste av allt är attityden många busschaufförer har (nu menar jag inte alla). Killen som kom körande i dag blängde bara argt på mig efter att nästan ha mejat ned mig. Jag tycker det är skrämmande. Jag säger ofta till min dotter på åtta år att om hon ska gå över en väg själv och det kommer en buss – “stanna för guds skull. Låt bussen åka förbi först”. Nu måste de som har ansvar för detta ta tag i det här innan något riktigt allvarligt händer.

Jennie

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons