Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu känns vi inte så prioriterade

Annons

Den 6 juli gjorde Sundsvalls demensförening en utflykt till världsarvet i Finnmarken – Fågelsjö Gammelgård. Jag hade unnat Sundsvalls kommuns föreningsbyrå att känna sig delaktig i den lyckade resan. 

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Klockan 8.00 lämnade 28 förväntansfulla resenärer Navet. Under den välbekanta sträckningen Sundsvall–Hudiksvall gavs information, dels om föreningen, dels om Anhörigcenter.

När kosan styrdes mot Ljusdal påbörjades en nöjesresa. Vid ankomsten till Fågelsjö intogs till att börja med en god lunch. Därefter var vi redo för en guidning genom de olika byggnaderna. Besök på ljustillverkning i Ljusdal och middag hanns också med innan hemresan påbörjades. Att det hade varit en givande dag var alla överens om.

Med deltagaravgifter och ett generöst bidrag ur Elisabeth Esbergers fond, som förvaltas av Röda korset, fattades 4 500 kronor för att resan skulle gå ihop. En ansökan på det beloppet lämnades till Föreningsbyrån i slutet på april. Vi har i alla fall inte fått avslag, så än är det inte kört, men nog undrar man vad det sitter i att det på dryga två månader inte ska gå att besluta om ett utvecklingsbidrag till den "prioriterade" gruppen 65 plus, på det blygsamma beloppet 4 500 kronor.

Elisabeth Walfridsson

Föreningens kassör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons