Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Praktik är ingen anställning

Annons

Ungdomar som inte har något nätverk och saknar arbetslivserfarenhet har stor nytta av praktik. De får en chans att träffa arbetsgivare och visa vad de kan och vem de är istället för att skicka sitt CV, som inte har särskilt många rader. Praktik är också ett bra sätt att bli en del av en gemenskap på en arbetsplats, skapa nya kontakter och få värdefulla meriter och referenser. Men praktik är ingen anställning. Man ersätter inte ordinarie personal eller behov av nyanställningar, utan är där för att lära sig genom att med handledning prova olika arbetsuppgifter. Innan någon placeras hos en arbetsgivare har vi alltid en dialog med facket.

Vår erfarenhet är att ungefär hälften får jobb efter praktik. Det leder inte alltid till anställning på just den arbetsplatsen, men genom de erfarenheter, referenser och nya kontakter som praktiken ger, blir det lättare att få jobb hos en annan arbetsgivare också. Men i slutändan är det ändå alltid arbetsgivaren som bestämmer om det blir en fast anställning eller ej.

För att säkerställa att personens praktikplats hanterats enligt de regler som finns vill jag gärna komma i kontakt med honom eller henne.

Marie-Louise Ek

Arbetsförmedlingschef i Sundsvall och Ånge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons