Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömqvist, börja missionera inom ditt eget parti

Annons

Öppet brev till Elisabet Strömqvist

Jag tycker det är klädsamt av dig som nyvald landstingsordförande att erkänna att det har varit kris med stora underskott hos landstinget en längre tid (totalt 888 miljoner kronor sedan 1996) och du vill nu i sista minuten - före valet - få hjälp från ett nyskapat förtroenderåd att återskapa förtroende hos allmänheten.

Jag har - tack vare möjligheten - kunnat se era fullmäktigemöten på webben och från senaste fullmäktigemötet visades en jämförelse med Kalmar län och där var kommentaren att besparingen skulle enbart göras på personalkostnaden fastän på många andra poster finns stora sparmöjligheter.

Har ni vid beslutet att enbart personalbespara (2008) fått en rättvis analys av totala besparingen och fick ni någon konsekvensanalys av besparingen? För oss vårdkonsumenter är det stor skillnad om man drar ned på vårdpersonal eller andra onödiga kostnadsgifter som till exempel överytor som sjukhusmonumentet i Sundsvall.

Det lilla Sjukvårdpartiet har försökt att analysera olika besparingar men blir överkörda av andra intressen.

Jag tror att ni politiker måste vara mer kritiska till vilka som gjort analysen för besparing – egen personal är sannolik jävig - och här är det bättre att få en analys gjord av någon fristående sakkunnig om ni inte själva förmår analysera besparingsmöjligheter.

Jag vet inte hur ni rekryterar till chefstjänstemannabefattningar, om något speglar det bristerna att i Sundsvall har sju chefstjänstemän fått bytas ut under senaste tio åren. Att externt rekrytera ger större chans att få bättre urval och inte interntrekrytera där god kompis verkar väga tyngre än till exempel ekonomisk sakkunskap.

Jag tror till sist att ni politiker måste själva bygga upp ert förtroende och ta ert ansvar om inte bör nuvarande landsting tas bort.

I slutet av tv-programmet Uppdrag granskning där din partikamrat var med kan man inte säga att förtroendet för ditt parti och landstinget byggdes upp. Det visar att du nog bör börja med att missionera inom ditt eget parti.

Hans Lindström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons