Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utveckla i stället för att avveckla landstinget

Annons

Den aktuella akutsjukhus- och vårdfrågan gäller ju inte bara vården, det är en överlevnadsfråga för länets inland och det gör oss så förvånade att Socialdemokraterna och Miljöpartiet, trots ett annat vallöfte, verkar för denna utradering av inlandet ... Det gör ont, riktigt ont att höra bland andra Eva Back prata om läkarbrist på bland annat BB i Sollefteå då vi vet att landstinget medvetet, för så är det, legat lågt. Ja, riktigt lågt vad gäller rekryteringar av läkare och sjuksköterskor till Sollefteå akutsjukhus. Bara för att man skall få ett motiv till nedläggning, det är så svagt, så dåligt, så att man knappt tror att det är sant. Det skulle aldrig gå att köra den strategin i ett privat företag. Sedan säger man från landstingsledningen att sjukhuset inte skall läggas ner, tror man verkligen på det själva? Om man avlövar sjukhuset som man är på väg att göra nu så kommer det att vara helt borta om ett fåtal år.

Läs också: Gör Sollefteå sjukhus till Norrlands första digitala sjukhus

Läs också: Det räcker med en akutklinik

Det finns hur många exempel som helst på att så sker. Ni måste lyssna på folket. Ni måste lyssna på professionen. Ni måste hålla era vallöften. Ni får inte lämna inlandet i sticket! Detta gäller som sagt inte bara vården, det är en överlevnadsfråga för hela inlandet. Titta och lär av hur det gått när Polisen centraliserat – kaos och katastrof är orden som beskriver det bäst.

Lova nu att jobba för att akutsjukhuset i Sollefteå blir kvar. Nästa vecka kommer alla företagarorganisationer i Sollefteå och Kramfors att träffas i Sollefteå och Kramfors för att planera eventuella åtgärder för att visa hur detta kommer att slå negativt mot näringen i Ådalen och inlandet om landstingsledningens förslag går igenom. Som ni förstår kommer vi från alla läger och alla fronter att kämpa för att detta vansinne inte blir verklighet.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Med förhoppning att politikerna till sist tar befolkningens och väljarnas syn på detta problem på allvar och inte viker sig för de falanger i Sundsvall och Medelpad som till varje pris gör allt för att förverkliga sin dröm av ett storsjukhus i Sundsvall. Till sist: Det finns väldigt få exempel på att man kan rädda sig ur en ekonomisk kris genom avveckling. Tänk om, tänk nytt. Utveckla i stället för att avveckla. Utred till exempel 10100-modellen och gör det med en positiv syn på att det finns positiva framåtsyftande alternativ.

Paul G

PGE, Sollefteå och Inlandsbo

Läs också: Vem beslutar om vården?

Läs också: Länsklinikchefen om akuta kirurgins framtid i Sollefteå: "Beskedet kommer alldeles strax"

Läs också: Efter stängningen av akutkirurgin – extrainsatta ambulanser kostar miljoner för landstinget

Läs också: Sjukt många resor för svårt skadade Rolf

Läs också: AT-läkare riskerar att förlora praktikplats i Sollefteå: Det finns ingen reservplan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons