Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Papperstidning, e-tidning eller e-papper?

/
  • På http://www.epapercentral.com/ kan du hitta en mängd information om den kommande tekniken för tidningar, böcker, affischer, med mera.

Förra veckan skrev jag om ST i historiskt perspektiv. Vad har hänt sedan tidningen startades och hur ser den ut om ytterligare 170 år. Nåja, så länge behöver vi inte vänta innan det kommer radikala förändringar.

Annons

Redan nu testar vi en så kallad som kommer att lanseras inom kort. Alltså en bläddringsbar variant av som du som abbonent kommer att kunna läsa via nätet. Nästa steg är en tidning på det vi kallar , alltså, en helt ny teknik som vi berättat om tidigare.

Inom ett par år kan den vara ett alternativ för många av våra läsare. ST har ju testat tekniken under ett par år, men redan nu distribueras drygt 30 amerikanska dagstidningar via e-papper. Sedan ett par veckor även , USA:s största dagstidning.

I förra veckan öppnades en helt ny webbplats kring utvecklingen av e-papper. Epapercentral är namnet och du hittar den här:

Här kan du läsa mer om den ny tekniken och hur den används på olika sätt i samhället. Där finns även en artikel om ST:s test av e-papper.

har ambitionen att vara navet för allt som händer kring utvecklingen av e-papper; nyheter, bakgrundsinformation, diskussionsforum, etc. Här finns en översikt över de mest intressanta e-pappersprodukterna och prototyperna, samt senaste nytt om utvecklingen på området.

Läs bland annat om:

* E-papper, en utmaning i färg.

* Universitetet som byter ut läroböckerna mot läsplattor (e-papper).

* E-reader, läsbarhet vs funktionalitet.

* E-papper ger nya annonsformat.

För övrigt så utvecklas ST:s nya kanaler mycket bra. Antalt besök på har ökat med 30 procent sedan i fjol om vi jämför vecka 5. Även ökar starkt, från 60.000 visningar per vecka 2008 till 80.000 per vecka 2009. Vi hade till och med en topp på 90.000 visningar vecka 4.

Fler och fler hittar också till vår redaktionsblogg med namnet

Den hittar du här (om du missat den):

Där kan du bland annat läsa om:

• Webbredaktionens kupp

• Snökaos fyller alltid tidningen

• Polisen visar vägen till billigare IT

... etc.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons