Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

40-årskalaset blev ett bröllop

/

Efter 19 år tillsammans slog Anna-Karin Edlund och hennes Ulf Söderberg till. Anna-Karins 40-årskalas hemma i trädgården i lördags förvandlades till ett stämningsfullt bröllop.

Annons

I lördags berättade ST om sjuksköterskan Anna-Karin Edlund i Matfors, som skulle fira sin 40-årsdag hemma i trädgården i Matfors samma kväll. Födelsedagsfirandet blev dock ett bröllop, där Anna-Karin och hennes sambo Ulf sade ja till varandra under en björk i trädgården.

Hur länge hade ni planerat det här?

– Sedan i januari. I mitt jobb på sjukhuset blir jag väldigt medveten om att man ska leva här och nu och ta vara på det man har. Efter 19 år tillsammans kände vi att det var dags, berättar Anna-Karin.

Ceremonin var både enkel och fin. När gästerna hade samlats i parets trädgård började Anna-Karins kusin Malin Halvarsson att sjunga sången "When you say nothing at all". Det samlade ihop gästerna, som då fick syn på prästen Petra Hamnström som stod bredvid Malin.

– Då hörde man många reaktioner bland gästerna och folk började förstå att de hamnat på bröllop, säger Anna-Karin.

Barnen Anton och Johanna hade blivit informerade i förväg och deltog i ceremonin. Anton höll i ringarna och Johanna tog hand om brudbuketten.

– Det blev jättefint, mycket stämningsfullt och precis så som vi ville ha det. Avspänt och mysigt, säger Anna-Karin.

Hur känns det nu?

– Det känns jättebra och roligt att vara gift efter 19 år tillsammans. Det är faktiskt annorlunda på något vis, fast man varit tillsammans så länge.

Är den här typen av överraskningsbröllop något du kan rekommendera fler?

– Absolut! Jag tror att många drar sig för att ha fest eller bröllop för att det blir för besvärligt och dyrt och man känner att det är för stora krav. Men man ska göra precis som man vill. Jag kände mig så avslappnad och lugn under min björk, säger en glad Anna-Karin.

Mer läsning

Annons