Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Födelsedagar måndag 9 januari 2005

Annons
Skådespelerskan Gaby Stenberg fyller 83 år på måndag (9/1).
Stockholm (PM)
Gaby Stenbergs karriär har varit uppdelad i två karriärer. Hon slog igenom redan på 40-talet i en rad Nils Poppe-filmer. Hon spelade även revy för Kar de Mumma och gjorde andra stora roller innan hon lade av i mitten av 50-talet. På 80-talet gjorde hon comeback i "La cage aux folles" och sedan var hon med i tv-serien "Rederiet" i nästan tio år. (PM)
-
Författaren Claes Hylinger fyller 63 år på måndag (9/1).
Stockholm (PM)
Claes Hylinger är en författare som debuterade 1972, men som fick vänta på genombrottet till 1981 då kärleksromanen "Ett långt farväl" kom. Han har även arbetat som översättare av fransk litteratur. 2002 kom sista delen i trilogin om Knut och det hemliga sällskapet i och med boken "I det hemliga sällskapets tjänst". (PM)
-
Rockmusikern Jimmy Page fyller 62 år på måndag (9/1).
Stockholm (PM)
Jimmy Page är en av världens mest inflytelserika gitarrister tack vare sitt arbete med Led Zeppelins, världens största rockgrupp på 70-talet. I år kan de hämta Polarpriset ur kungens hand. Jimmy Page skrev sådana klassiker som "Whole lotta love" och "Stairway to heaven". Han träffade basisten John Paul Jones, sångaren Robert Plant och trummisen John Badham i slutet av 60-talet och resten är rockhistoria. Sedan Led Zeppelin lade av 1980 har Jimmy Page fortsatt göra musik i olika stilar och i olika konstellationer. (PM)
-

Bildtexter:

fd060109_1.jpg
Gaby Stenberg
Foto: Pawel Flato/Scanpix

Mer läsning

Annons