Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gerd firade med hela tjocka släkten

/

Annons

Gerd Höglund passade på att fira sin 90-årsdag i förskott i samband med släktträffen på gården i Långskog. Alla 5 barn, 13 barnbarn, 19 barnbarnsbarn, mågar och sonhustrur myllrade runt henne hela helgen. Den prunkande trädgården omvandlades till festivalområde – fyllt med tält och husvagnar.

– Det är första gången alla är hemma samtidigt. Det känns jättebra att få möta alla och att de får träffa varandra, säger Gerd innan hon lägger sig för att vila en stund efter festmåltiden på lördagseftermiddagen.

2004 blev Gerd änka, efter 62 års äktenskap. Hon har bott på gården i drygt 70 år. Trots en värkbruten kropp tränar hon genom dagliga promenader med rullatorn. Med samma energi och livslust som hon tidigare skött djur och jordbruk pysslar hon nu med blommor, ansar buskar, löser korsord och vårdar sig själv och sitt hem. Ibland ses hon bära in ved med hjälp av rullatorkorgen, trots strikta förhållningsorder från döttrarna. Och det bjuds alltid på uppmuntrande ord och hembakt bröd när gäster kommer på besök.

Text: Fredrik Westberg

Mer läsning

Annons