Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans Nordlund fyller 60 år

/

60 år fyller i dag Hans Nordlund, Timrå. Han föddes 1950 i Härnösand och har bott i Timrå sedan 1973.

Sedan tidigare äktenskap har han två barn, Fredrik och Linda. De har i sin tur fyra barn så Hans är både morfar och farfar. Han är sedan tio år gift med Annalena, som har barnen Erik och Peter från tidigare äktenskap.

Annons

Hans började sitt arbetsliv som 13-åring med att cykla ut blommor efter skolan i Härnösand. Därefter utbildade han sig till fartygselektriker och hade för avsikt att segla ut på de sju haven. Men han fortsatte sin utbildning och blev sedermera elingenjör. Efter skolan fick han jobb i USA men fick ställa in detta då hans far blev sjuk och avled efter ett års sjukdom. Hans var då 22 år.

Hans fick överta åkeriet och körde lastbil under två år samtidigt som han försörjde sin mor och syster. 1973 gjorde han lumpen i Sollefteå. Samma år föddes Fredrik och flyttlasset gick till Timrå. Tre år senare föddes dottern Linda.

Efter att byggt apparatskåp i några år började Hans som elkonsult 1977 och 1986 startade han en egen konsultfirma, Teldako ,tillsammans med Ulf Lindström. 2008 såldes Teldako till det holländska konsultföretaget Grontmij där Hans fortfarande är verksam. Han ansvarar för kontoren i Sundsvall, Östersund och Härnösand.

Så länge sonen Fredrik tävlade inom motocross, vattenskoter mm gick det mesta av Hans fritid till det. De åkte på tävlingar runt hela Sverige och träningsläger ute i Europa. Numer är husvagnsliv och snöskoteråkning i Vemdalen höjdpunkter i Hans liv. En stor motorhändelse var 2006 när han var i Budapest och körde F1-bilar. Efter det försöker han att åka på så många F1-tävlingar han kan. Annars är resor runt världen och kryssningar i Karibien Hans och Annalenas stora intresse. Födelsedagen firas i februari i Thailand.

Efter 2010 har Hans för avsikt att sluta jobba. Resor varvade med att var hemma i trädgården och med barn och barnbarn skall i framtiden förgylla Hans och Annalenas vardag.

Mer läsning

Annons