Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalle Johansson har avlidit

Annons

, Skönsmon, har avlidit i en ålder av 85 år.

Han var född i Gim, Torpshammar, och växte upp med en yngre syster, Inger. Fadern avled när Kalle var 17 år och han fick tidigt börja ta ansvar för familjen. Han flyttade så småningom till Sundsvall och började arbeta på Mohög Mekaniska. Han var företaget trogen fram till 1983 då det avvecklades och Kalle gick i pension. Då hade han arbetat som verkmästare under många år.

Kalle träffade Barbro, född Ring, från grannbyn Viskan, på dans i hemtrakterna. Efter giftermålet bosatte de sig i lägenhet på Skönsmon och 1951 föddes äldste sonen Kenneth. 1955 utökades familjen med sonen Hans.

1959 påbörjade han det som skulle bli hans livsverk, stugan i Långsjön, Njurunda. Där bröt han marken och byggde stugan med små medel. Tillsammans med hustrun tillbringade han all ledig tid där. Kalle läste mycket och lärde sig om olika saker, bland annat botanik. Han var en klurig tekniker som kunde laga det mesta. Ny teknik var han nyfiken på och man kunde ofta hitta honom vid datorn. Familjen kom alltid i första hand och de sista åren skötte han hustrun som drabbats av sjukdom i hemmet.

Närmast anhöriga är hustrun Barbro, sönerna Kenneth och Hans, barnbarn och barnbarnsbarn samt syster.

Mer läsning

Annons