Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marianne och Kjell har en mack ihop

/
  • Marianne och Kjell Drougge är födda samma dag. Det är inte det enda de har gemensamt. I 21 år har de drivit en mack tillsammans.

Makarna Marianne och Kjell Drougge, Alnö, fyller 60 år samma dag. De föddes på Sundsvalls sjukhus av mödrar som arbetade som biträden på sjukhuset. Fäderna var målare. I vardera familjen fanns så småningom tre döttrar och en son.

Annons
Marianne och Kjell Drougge träffades när de var 17 år gamla. När Marianne upptäckte att de var födda på samma dag tyckte hon att de kunde fira den tillsammans. Efter det blev de ett par.
Marianne hade då jobbat hos Strömbergs färg sedan hon var 14 år gammal. Där blev hon kvar i 25 år. Kjell arbetade som springpojke efter skoldagens slut. Sedan fick han jobb på en OK-mack och senare på en Texacomack. Från 19 års ålder och 10 år framåt körde han lastbil. När nya Sundsvalls sjukhus togs i drift började Kjell arbeta på transportavdelningen där.
Marianne och Kjell var ofta ute och dansade tillsammans i Skönsberg, på Mojes salong i Matfors och i Folkets park i Matfors. Orkestern styrde vilket dansställe de valde.
Om man ska tro Kjells kryptiska kommentar var han inte lika dansglad som Marianne.
Jag skötte om bilen när Marianne dansade, säger han.
Danskvällen avslutades ofta med ett besök på Liz Motell i Bredsand.
Det var nog det enda stället som var nattöppet. Där kunde man få pyttipanna och en kopp kaffe.
Marianne bodde på norra Alnö och Sundsvallsynglingen Kjell skjutsade hem henne om hon betalade fem kronor för bensinåtgången.
1967, när Marianne och Kjell var 20 år gamla, fick de första barnet, dottern Annika. Sonen Hans föddes 1971.
Paret Drougge blev egna företagare 1986, då de tog över Essomacken i Gärde. Den bytte sedan namn till Statoil. Numera sköter Marianne butiken där man både kan äta och handla livsmedel. Verksamheten har växt och numera ingår också en biluthyrning med cirka 70 bilar. Marianne har svårt att slita sig från sin butik. Arbetsdagen blir ofta 12 timmar. Kjells arbetsplats är nu i däckverkstaden som ligger nära butiken. Där arbetar även sonen Hans.
Vi känner en glädje i att träffa och serva glada och trevliga människor, säger Marianne.
Sin gemensamma födelsedag firar de med öppet hus på lördag, den 13 oktober, i lokalen Notstället på Alnö.
Marianne och Kjell Drougge
Bor: på Alnö
Familj: barnen Annika och Hans samt fyra barnbarn
Intressen: barnbarn och husbilssemestrar
Aktuell: båda fyller 60 år i dag

Mer läsning

Annons