Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Store, starke Wesby vann ST-ligan

/

Returkungen Hlynur Baeringsson var på väg att riva till sig segern, men när ST–ligan summerades guldåret 2011 var det en väldigt komplett basketspelare som höjde sig över mängden.

– Kul! Jag försöker alltid göra mitt bästa och ge allt när det är match, säger Alex Wesby.

Annons

Utsedd till matchens bäste spelare av ST-sports reportrar inte mindre än 16 gånger, efter en lång serie landade Alex Wesby till slut på 76 poäng i ST-ligan. Säsongen slutade på bästa sätt, men Wesby upplever själv att han fick en tuff start.

– Det har varit en lång och rätt så tuff säsong i år. Jag har haft lite problem med skador och har fått kämpa hårt för att kunna spela och hålla min nivå.

Och det är en hög nivå han lyckats hålla. Amerikanen knep Svenska Basketligans mest prestigefulla pris – Alex Wesby blev utsedd till årets mest värdefulla spelare (MVP) i ligan. Inte minst på grund av en imponerande styrka i defensiven.

– Det är alltid kul när folk tycker att man gör det bra. Jag vet att jag kan spela basket och är bra på det, säger Wesby.

Bollkänslan hade han redan som liten.

– Ja, det hade jag. Jag kunde spela basket, helt okej basket. Men jag skulle inte säga att jag stack ut på något sätt.

En man som tagit Dragons till fyra finaler på fyra försök har rätt att sticka ut hakan – och det gjorde han också när han återvände till Dragons

Tillsammans med Liam Rush. Målet var givet – att ta ett nytt SM–guld.

Och det lyckades man med.

– Det känns väldigt bra nu. Vi har jobbat riktigt hårt för att ta oss hit och när vi väl var där vi ville avslutade vi på det bästa sätt vi kunde, säger Wesby.

Men en av lagets viktigaste spelare vet att det krävs just ett lag för att gå hela vägen och den här guldupplagan av Dragons har haft en viktig mångfald.

– I det här laget har det hela tiden funnits många som kan kliva fram och göra poäng, det är värt väldigt mycket. Då gör det inget om man inte är på topp en kväll.

Alex Wesby har kontrakt även över nästa år och lär bli kvar. Men han vill hellre njuta av guldet än prata framtid.

– Vi får se vad som händer. Nu ska vi njuta av det vi gjort i år först.

Mer läsning

Annons