Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blekt Timrå föll på Hovet

/

Efter landslagsuppehållet hade Timrå släppt in ett mål i box play. I går mot Djurgården blev det tre – och förlust med 2–4. Men numerära underlägen var långt ifrån den enda anledningen.

Annons
Med 19 sekunder kvar av den andra perioden kvitterade Johan Andersson till 22 för Timrå, efter en period av massiv djurgårdspress.
Det kändes som ett viktigt mål, men det blev aldrig det, säger målskytten.
Vi började vädra morgonluft där. Speciellt med tanke på vad som hände Djurgården i Ängelholm senast (då laget tappade en tvåmålsledning i slutperioden), säger Timråtränaren Challe Berglund.
Men den tredje perioden blev, precis som de två första, en period av stor hemmadominans. Och till skillnad från innan fick Djurgården också utdelning.
32, genom Tim Eriksson, när Mikko Lehtonen satt tveksamt utvisad för en crosschecking.
Är det en utvisning så får vi börja spela bandy i stället, dundrar Berglund.
Och sedan matchavgörande 42, även det i power play, genom Andreas Enqvist.
Lägg till det att även Djurgårdens kvittering till 11 kom när Timrå hade spelare på botbänken.
Vi har släppt in ett mål i box play sedan landslagsuppehållet tidigare (på fem matcher). I kväll släpper vi in tre stycken då vinner man inte, säger Berglund.
Men 4017 i skott, det är inte mycket att prata om. Djurgården vinner rättvist, fortsätter han.
Något knappast någon av de 3312 åskådarna kunde protestera mot. För även om det var Timrå som tog ledningen med 10, genom Tom Wandell, så var det här Djurgårdens match från början till slut.
Vad ska man säga? Vi fick träna mycket försvarsspel i dag, säger Berglund.
Som när Fredrik Brembergs klubba gick av då han bara skulle lägga pucken i tom bur.
Eller när hemmalaget hade såväl stolp- som ribbskott inom loppet av en minut.
Eller så en av de otaliga gånger då Magnus Åkerlund stod i vägen.
Jag har tränat bra på slutet och tycker att jag gjorde en hygglig insats, även om jag är medveten om att jag kan ta på mig vissa mål. Framför allt det första, säger den comebackande målvakten självkritiskt.
Men det är inte så mycket att säga om. VI försökte så gott vi kunde, men Djurgården var hetare, fortsätter han, och får medhåll av kvitteringsskytten Johan Andersson.
Djurgården kom in med ett jäkla tempo. Vi var inte med i varesig skallen eller benen, säger Andersson, som inte vill tro att urladdningen mot Linköping i lördags var någon orsak till förlusten.
Visst har vi haft en tuff vecka. Men man ska kräva att vi ska kunna ladda om, säger han.
Det får laget nu i stället sikta på att göra till matchen mot Skellefteå på torsdag. Då målvakten Åkerlund, den ende spelare Berglund var nöjd med i går, hoppas få en ny chans.
Förhoppningsvis ska vi kunna vinna då också, säger han.

Mer läsning

Annons