Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BP hämtade upp underläge

Brommapojkarna kom i underläge med 1–3 på Vångavallen, men Trelleborg höll inte hela vägen och tappade två poäng. – Det är inte alla lag i allsvenskan som kan vända 1–3, sade BP-anfallaren Mikael Nilsson nöjt.

Annons
Nilsson var en av målskyttarna och kanske den viktigaste när han reducerade till 23 minuten efter hemmalagets tredje mål, det som såg ut att döda matchen och säkra tre Trelleborgspoäng.
 Det var lite försvarsmissar hos dem vid alla målen. När jag gjorde mitt mål damp bollen ner på fötterna, så det var bara att trycka dit den, sade Mikael Nilsson.
Brommapojkarna inledde bra.
Laget tog ledningen efter en kvart. Pigge Nilsson slog inlägget som veteranen Thomas Lagerlöf nickade i mål, han styrde bollen och lurade både försvarare och målvakt.
Då hade TFF just haft en dubbelchans.
Men 11 kom genom Olcay Senoglu. Då hade det gått en halvtimme och Trelleborg styrde matchen medan BP backade hem för att satsa på kontringar. Det blev inte så många. TFF hade däremot en nick i ribban och minuten efter blev det 21 när Mattias Thylander med sträckt vrist och totalkoll drog in bollen från tio meters håll. Målet kom fem minuter före pausen.
Sex minuter in på andra halvlek ökade Thylander på till 31, en riktigt elegant och hård frispark som borrade sig in till höger om målvakten.
TFF-tränaren Conny Karlsson var inte helt nöjd med den förlorade trepoängaren:
 Leder man med så mycket så ska man kunna stänga matchen. Vi är missnöjda, det känns som att vi tappade två poäng i stället för att vinna en.
Trelleborg hade det mesta av spelet, och där fanns flera chanser att öka ledningen.
Men när bollen skulle in så blev det för omständligt och målchanserna plottrades bort.
Och när BP gjorde 23 så svajade försvaret betänkligt, vilket oroar Conny Karlsson:
 Vi släppte in lite billiga mål. I fjol var vi väldigt starka i försvaret, det är vi inte nu.
Brommapojkarna avslutade bra.
Det var den där straffen som kom som en skänk från ovan med knappt tio minuter kvar. Richard Henriksson, vänsterbacken, sköt in bollen, träffade en TFF:are på handen och domaren Peter Fröjdfeldt tvekade aldrig.
Straff.
Den satte Jon Persson säkert och 33 var ett faktum.
Trelleborgs mittback Linus Malmqvist sade så här:
 När de gjorde sitt andra mål så snabbt efter vårt 31 så sjönk vi mentalt. Vårt anfall var bra, men vi skötte oss inte i försvaret. Jag är missnöjd med min insats.

Mer läsning

Annons