Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ferry och Bergman sjuka

Sveriges två bästa herrar i skidskytte missar världscupen i Pokljuka – Björn Ferry är så förkyld att han lämnar Slovenien och åker hem till Storuman. Carl-Johan Bergman avstår torsdagens lopp, men hoppas kunna starta i helgen.

Annons
– Visst är det synd att grabbarna missar den här världscuptävlingen. Men det är ingen idé att chansa och äventyra hälsan. Det är tur i oturen att det inte är VM-lopp som ska avgöras nu, säger förbundskapten Staffan Eklund.
Björn Ferry kände sig lite småkrasslig redan på tisdagskvällen då han pratade med TT. Han befarade att den onda halsen skulle utveckla sig till en rejäl förkylning.
– Björn lämnar Pokljuka och åker hem och kurerar sig, säger Staffan Eklund.
Ferry hoppas naturligtvis på ett snabbt tillfrisknande. Julledigheten ska ju handla om allt annat än att ligga på soffan och mumsa på skinka.
– Enligt planeringen ska vi träna riktigt hårt under juluppehållet för att komma starkt rustade till världscuptävlingarna efter nyår – men framför allt till VM på hemmaplan i Östersund i februari, som naturligtvis är säsongens höjdpunkt, säger Björn Ferry.
Carl-Johan Bergman känner sig också lite krasslig.
Damerna pigga
– Vi tar det säkra för det osäkra och låter Carl-Johan vila från torsdagens distanslopp. Förhoppningsvis så kan han köra sprintloppet på lördag, hoppas förbundskapten Eklund.
De svenska skidskyttedamerna med Anna-Carin Olofsson och Helena Jonsson i spetsen är dock friska och krya.
– Det är skönt att vi har en så bred landslagstrupp. Vi står inte och faller med någon enstaka stjärna. Nu har hela laget höjt sig och målsättningen är att vi alltid ska ha någon åkare med bland de tio bästa, och är man väl så långt framme kan det räcka till en pallplats också, säger Eklund.
De svenska damerna har en fjärdeplats (Anna-Carin Olofsson) och en femteplats (Helena Jonsson) som bäst den här säsongen. Men det är inte i distansloppen som fjolårets världscuptrea Anna-Carin Olofsson plockat sina flesta världscupsegrar – hon är som vassast i sprint- och masstartsloppen.
Herrarna och damerna kör sina distanslopp på torsdagen, sedan väntar en vilodag innan det är dags för sprintloppen på lördag och stafetterna på söndag.

Mer läsning

Annons