Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skada öppnar för Hjohlman i landslaget

/

På lördag startar VM-kvalet för de svenska fotbollsdamerna.

I går kom beskedet att stjärnanfallaren Kosovare Asllani inte blir med i matchen mot Polen – något som öppnar upp för Jenny Hjohlman, tidigare Sundsvalls DFF.

Annons

Efter EM-festen på hemmaplan ska nu Sverige försöka nå nästa stora mästerskap, VM i Kanada 2015. Sverige börjar hemma mot Polen nu på lördag.

Det svenska landslaget samlas i Malmö under tisdagen, och på förhand är det alltså klart att Paris ST Germains svenska anfallare Kosovare Asllani inte är med på grund av en fotskada.

Förbundskaptenen Pia Sundhage har i stället kallat in Malmös Elin Rubensson, 20 år.

Det innebär fortsatt konkurrens i anfallet, men samtidigt en öppning eftersom det bara är Lotta Schelin som är given på topp

– De kommer nog gå mycket på hur det går under veckan på träningarna, så får vi se. Jag är frisk och kry, så jag ska göra det jag kan för att få spela på lördag. Men att starta känns långt borta just nu, det tänker jag inte ens på, säger Jenny, som på måndagen svarade för en stabil insats när Umeå mötte topplaget Tyresö.

Men hetast i hemmalaget var unga Lina Hurtig, som gjorde båda målen när Umeå bara var drygt tio minuter från en skaplig skräll.

Tyresö lyckade ändå kvittera till 2–2, som också blev slutresultat.

Mer läsning

Annons