Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häcken klättrar efter seger mot Gefle

Häcken besegrade Gefle med 2—1 (1—1) på Rambergsvallen och tog därmed steget upp till andra plats i den allsvenska tabellen.
Häcken har nu spelat fem matcher i rad utan förlust.

Annons
Häcken fick en kanonstart på matchen och tog ledningen redan efter drygt tre minuters spel. Det var Jonas Henriksson som trängde sig fram i straffområdet och tryckte in bollen bakom Mattias Hugosson.
Då såg det ut som om Häcken skulle kunna gå mot en tämligen enkel seger, men Gefle arbetade sig in i matchen och jämnade ut spelet. Kvitteringen kom också helt rättvist i den 25:e minuten genom Daniel Westlin.
Mot Helsingborg och Örgryte fick Häcken stora ytor och kunde spela ut och göra många mål. Mot Gefle blev det inga ytor och Häckens anfallare fastnade ideligen i Gefles försvarslinje.
 Gefle är oerhört välorganiserade och det är inte lätt att spela mot dem, sade Häckens tränare Stefan Lundin efter matchen.

Ingen utdelning
Efter kvitteringen skapade Gefle en del chanser, men lyckades inte göra något mer mål.
 Det var synd att vi inte fick utdelning på våra chanser, sade Gefles tränare Per Olsson.
I den andra halvleken fick Häcken bättre rörlighet i sitt spel. Samtidigt som Gefles spelare mattades hittade Häcken flera alternativa spelvägar. Därmed skapades också det ena målläget efter det andra.
När det såg som mörkast ut för Gefle storspelade Mattias Hugosson i målet och gjorde flera bra benparader, bland annat på skott från Jonas Henriksson och David Marek.
Nu blev ändå Marek målskytt när han i 82:a minuten sköt ett hårt markskott i bortre burgaveln.
 Jag är väldigt glad att vi vann matchen. Jag har varit orolig för den, sade Stefan Lundin.

Skadad och utbytt
Häcken fick ett par spelare skadade och tvingades till tidiga byten. Lagkaptenen Jesper Ljung dras med en skada i ena hälsenan och valde i paus att stanna kvar i omklädningsrummet.
 För att inte riskera att senan går av ville Jesper vila, sade Stefan Lundin.
I den andra halvleken landade högerbacken Johan Lind olyckligt efter en cykelspark och slog upp en gammal axelskada.
 Vi vet inte hur länge han blir borta, men det kanske inte är så allvarligt, sade Lundin.

Mer läsning

Annons