Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där ...

... Linus Berg, studenten som skippade sin egen studentbal för att gå en vidareutbildning i Junsele för unga och lovande fotbolldomare.

Annons

– Jag fick beskedet att jag kommit in bara två veckor innan, så jag fick skippa balen. Det är en chans man bara får en gång, och det kunde jag inte ge upp.

Vad säger de i din omgivning?

– De tyckte väl att det var lite konstigt. Att bli domare är inget folk tror är kul, eftersom man får all skit. Men när jag förklarade att jag var en av bara tolv domare som fick åka förstod mina kompisar.

Glöm kompisarna. Vad sa din dejt?

– Det var en av mina bästa kompisar. Så hon hade förståelse.

Är det några andra studentaktiviteter du missat på grund av domarskapet?

– Jag får gå ut på trappan som de andra, det har jag sett till. Däremot ska jag skippa några studentfester eftersom jag ska döma dagen efter. Mösspåtagningen var jag inte ut på eftersom jag skulle döma damtrean dagen efter.

Är det värt det?

– Det handlar om en prioritering. Jag hoppas få gå upp till nästa steg så snart som möjligt. Du kommer inte upp i seriesystemet genom utbildningen, men det är en bra bit på vägen och visar att du är intresserad. Jag vill satsa på domarkarriären.

Varför?

– Jag har lite problem med knät, så att spela fotboll har jag fått lägga åt sidan. Det är ett sätt att vara kvar i fotbollsfamiljen.

Mer läsning

Annons