Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holm kan passera Sjöberg

/
  • Om Stefan Holm tar sig över 2.30 i Globen i kväll blir han historisk. Då har han fler tävlingar än Patrik Sjöberg på den höjden.

Stefan Holm kan göra sin 119:e tävling över 2,30 i Globen på torsdagen – en mer än Patrik Sjöberg. – Sedan kan både jag och Sjöberg sluta tjata om det, säger Holm med ett leende.

Annons
Stefan Holm växte upp med Patrik Sjöberg som idol.
– Men när jag hoppade 2,30 för första gången sade Sjöberg att jag inte skulle tro att jag var något bara för att jag hoppat 2,30 en gång, jag skulle komma tillbaka när jag gjort det 20–30 gånger. Sedan har han fortsatt med sådana kommentarer.
Det här med 119 tävling över 2,30, har det bara varit en kul kuriosa eller en viktig motivation för dig?
– Det är viktigt att ha delmål och det har gjort att varje tävling varit lite extra viktig för mig, just för att krypa lite närmare Sjöberg.
Tror du att du redan hade lagt av om Patrik Sjöberg inte funnits?
– Jag tror väl ändå jag hade hittat motivation för att vinna ännu ett OS-guld, men det hade vart svårt att hitta alla delmål på vägen.
Finns Sjöberg där som en demon i bakhuvudet när du går till Våxnäshallen i Karlstad för att träna under regniga dagar i november?
– Nej, då är det konkurrenter som Silnov, Rybakov och Thörnblad som finns i huvudet.
– Men det där svenska rekordet finns ju där 2,42 skrivit i eldskrift, det vill jag slå. Jag skulle ju hellre hoppa 2,43 en gång än 2,30 än 500 gånger. Jag tycker inte heller jag har fått ut min fulla kapacitet i rena centimetrar, jag vill gärna ha den där fullträffen.

Mer läsning

Annons