Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Timrå vidare i Svenska Cupen

Nu hoppas klubben få bjuda på allsvenskt motstånd i Grytan.

Annons
IFK Timrå kunde ganska bekvämt avfärda division II-laget Friska Viljor i Svenska Cupens första omgång i går. Redan efter en halvtimme hade Timrå i praktiken avgjort matchen efter två mål av Christoffer Brännström och ett av Marcus Olsson.
– Man är ju aldrig säker på att det är avgjort förrän slutsignalen går, men det kändes tryggt spelmässigt hela vägen i dag, säger IFK-tränaren Mikael Häggqvist.
Visserligen reducerade hemmalaget Friska Viljor två gånger, 1–3 och 2–4, men Timrå var aldrig hotade, trots att laget saknade fem ordinarie spelare, bland andra viktige mittbacken Linus Johansson som förhoppningsvis redan nästa vecka kan genomgå en meniskoperation.
– Vi får ett väldigt positivt besked av truppen. Alla går in och gör sitt jobb. Och mest nöjda är vi med att Timrå-andan från ifjol var på plats igen, säger Häggqvist som tillsammans med Patrik Nylund hoppas kunna få in en ny mittback innan säsongsstarten.
I den andra omgången, som är beräknad till 26 april, så går även de allsvenska lagen in i cupen. Den 12 april vet IFK Timrå om de får allsvenskt drömmotstånd eller inte.
Friska Viljor–IFK Timrå 2–4 (1–3)
Mål, FV: Daniel Johansson, Mattias Hägglund. Timrå: Christoffer Brännström 2, Marcus Olsson, Yossef Bel Mekki.
Domare: Niklas Abrahamsson, Sollefteå.
Publik: 85.

Mer läsning

Annons