Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indal laddar för Italien

/
  • Indals IF har små ekonomiska resurser, men mycket vilja och tålamod som gör att de kan ladda för seriepremiären med träningsläger i Italienska Bergamo.
  • I veckan var det kallt och ruggigt på Indals IF:s träning på spillvärmeplanen i Stockvik. I helgen är det gräs under skorna och Italiens vårsol som gäller för Linn Estefors och de andra i Indals damlag.
  • – Det är ett bra tillfälle att få ihop laget, så gott som alla spelare kommer att följa med. Vi kan träna ordentligt och när vi kommer hem är det i princip bara en vecka till seriepremiär, säger Kent Nordin.

Indals damlag tar några dagars ledigt från grusplanen i Stockvik. I morgon sätter de sig på planet för att möta våren i Italien och köra ett hårt träningsläger i Bergamo.

Annons

.– Jag har aldrig varit på något träningsläger utomlands, det känns faktiskt lite lyxigt, säger lagkapten Kristin Lindberg.

Men Kristin Lindberg och hennes lagkamrater i Indals IF har jobbat hårt för sin resa. De har räknat och inventerat varor på Hemköp och ÖB, stått i disken under gatufesten och städat vägar. Bland annat. Under flera års tid.

– Vi har jobbat rätt länge med det här, det känns lite overkligt att vi ska åka nu, säger Anna Löfgren.

Tanken var att det skulle bli ett träningsläger i England. Tidigare tränaren Paul Toomey hade kontakter i där, men när han slutade föll den planen.

Men gillar man fotboll smäller Italien lika högt, om inte högre.

– Jag tycker att det var bra att det blev Italien, Milan och Zlatan är inte så långt bort från där vi ska vara, säger Kristin Lindberg och skrattar.

– Italien känns roligare, det ska bli spännande att möta ett italienskt lag och se hur de spelar, säger Caroline Lindén.

Det är hemresa redan på tisdag, men att träningslägret inte är så långt gör att alla utom två i truppen kan åka med.

– Vi ska träna hårt där nere, men jag tror att en sån här resa framför allt gör mycket för sammanhållningen i laget, säger Anna Löfgren.

Tränare Kent Nordin ser också fram emot resan.

– Det är ett bra tillfälle att få ihop laget, så gott som alla spelare kommer att följa med. Vi kan träna ordentligt och när vi kommer hem är det i princip bara en vecka till seriepremiär, säger Kent Nordin.

Ifjol spelade tjejerna i både division tre och fyra, men laget föll ur trean. Många spelare har försvunnit, men målsättningen är spel i trean nästa säsong.

– Det är absolut där vi vill vara, säger Kent Nordin.

 

Mer läsning

Annons