Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planer på Europaspel

/

Granlo BK kan få en drömstart på höstens Allsvenska – med uppvärmning i innebandyvärldens största klubbturnering Czech Open.

– Att få mäta sig mot de absolut bästa lagen i Europa skulle absolut vara en upplevelse, säger sportchef Tomas Stenlund.

Annons

Förra året lockade turneringen Czech Open 243 lag från 17 länder och betraktas som världens största turnering för klubblag.

– Det skulle vara väldigt intressant att åka, men ska vi åka ska vi åka med full trupp, det behöver vi för att hävda oss rent sportsligt, det krävs att större delen av laget kan åka iväg från jobb och familjer en vecka för det här. Sedan ska vi se över vilka kostnader det skulle innebära, säger Tomas Stenlund.

Klubben kommer att samla laget i helgen för att ta ett beslut. Åker laget så delar man buss med IBK Dalens damer.

– Det är en superturnering på alla sätt och vis. Om Granlo tar plats i Elitklassen får de möta kanonlag från olika länder, det blir mycket bra matcher och en perfekt möjlighet att spela ihop laget inför serien. Det är den bästa klubblagsturneringen som finns, säger Urban Karlsson, tränare för IBK Dalens damer sportchef i klubben.

Granlos kapten John Lehnberg har varit spelat i turneringen tidigare med just Dalen.

– Det är riktigt kul och man får spela mot otroligt bra lag och spela många riktigt bra matcher, men det är varmt, det kan vara runt 30 garder i hallarna så man är helt sjöblöt efter matcherna.

Vad skulle det ge Granlo att vara med i turneringen?

– Väldigt mycket. Det blir en erfarenhet, man får möta helt nytt motstånd och andra sätt att spela, det finns mycket att lära där, säger Lehnberg.

Nyckelspelarna Patrik Svensson och Anton Samuelsson har förlängt med klubben, men just Lehnberg har ännu inget kontrakt.

– Vi sitter i slutförhandlingarna, i bästa fall kan det vara klart till veckan, säger han.

Är det säkert att det blir Granlo?

– Som det ser ut nu, ja.

En back som valt att lämna laget är Björn Gröndal. Dessutom har skarpskytten Jonathan Rahmqvist valt att tacka nej till vidare spel för klubben – med sina 23 mål var han meste målskytt i laget den gångna säsongen.

– Han gjorde mest mål i laget, men det kändes som att det fanns en växel till som vi inte fick ur honom och det var en del problem med skador och vi hade svårt att få kontinuitet i den kedjan. Vi hoppas hitta en stabil forward som kan leverera i 22 matcher och vara en ledare i laget, säger Tomas Stenlund.

Ett rykte som cirkulerat är Warbergs Christian Kjellman, men där gick Granlo bet, Kjellman valde att förlänga med Warberg. Hudik/Björkbergsbröderna John och Jakob Jonsson skriver inte heller på för Granlo.

– Nej, inte i år i alla fall. Nu letar vi brett igen, från Umeå i norr till Stockholm i söder och kanske längre söderut än så. Vi vill ha en forward som går in i förstafemman direkt. Vi har en äldre spelare som kommer på besök till veckan, som har spelat i Superligan, vi får se vad det kan ge, säger Stenlund.

Mer läsning

Annons