Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det mentala är viktigt"

/

Sundsvall Hockey fortsätter jaga poäng i botten.

I kväll mot ett annat sladdande lag, Almtuna, på bortaplan.

– Nyckeln för oss att är att komma upp i en jämnare nivå och behålla glädjen, säger Sundsvallstränaren Daniel Olsson.

Annons

Den 12 oktober tog Daniel Olsson över tränaransvaret för Sundsvall Hockey tillsammans med assisterande tränaren Mathias Svedberg när Pär Djoos fick sparken.

Under duons sex matcher har man en seger och fem förluster, men Sundsvall har framför allt hittat tillbaka till sina grunder och bland annat spelat jämnt med Leksand.

– Spelmässigt har det gått bättre och vi har gett oss själva chanser att vinna, men det är fortfarande för ojämnt, säger Daniel Olsson.

Han vet vad som måste bli bättre.

– Nyckeln för oss är att komma upp i en jämnare nivå och ha kvar glädjen. Den mentala sidan är viktig, men också svårare att göra något åt. Vi försöker prata om det och annat. Det är viktigt att känna trygghet på isen så att man vågar prestera.

Kvällens motstånd Almtuna har inte heller någon form som skrämmer. Faktum är att de har samma poängutdelning, tre, på sex matcher som Sundsvall.

– Det är två lag med sargat självförtroende. De brukar spela med hög intensitet och forechecking, men ni har de varit lite ihåliga.

– Vi behöver alla segrar vi kan få för vårt självförtroende.

I Sundsvall saknas Christopher Thörn (tränade för första gången i går). Eric Moe är tillbaka, men det finns frågetecken för Joakim Mattsson och Anton Byström (sjuka i går).

– Det kan bli så att vi lånar in någon om de inte kan spela, säger Olsson.

Mer läsning

Annons