Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Lillis" Lundh sparkar från Frölunda

Frölunda sparkar tränaren Stephan "Lillis" Lundh med omedelbar verkan – och fler åtgärder kan vara på väg. – Låt oss avvakta den här processen innan vi ser hur det blir, säger sportchefen Christer Kellgren.

Annons
Som ansvarig för truppen var Kellgren med om att fattat beslutet som ställde förre guldtränaren Stephan Lundh åt sidan. Den usla säsongsinledningen blev till slut för mycket – med bara 16 poäng och näst sista plats i tabellen efter 19 matcher.
Då fick Lundh kliva över tröskeln.
– För att bryta en trend, säger Kellgren.
– Och för att få in ny energi.
Men han själv sitter kvar, trots kritik om att spelarvärvningarna i år inte har övertygat i nivå med förväntningarna. Där är det Kellgren som är ytterst ansvarig, som värvningsbas i samråd med tränaren.
TT: Vilket ansvar har ni i klubbledningen?
– Ett väldigt stort ansvar, tillsammans med tränarna. Vi kanske har det största ansvaret, jag och övriga klubbledningen. Jag känner ett oerhört stort ansvar i den uppkomna situationen.
TT: Har du funderat över din roll?
– Det är klart att man gör i en sån här miljö där det är resultat som räknas. Men det känns ändå som att... Låt oss analysera detta och se var det här tar vägen, och sedan får vi se hur det ser ut efter säsongen.
– Vi har försökt att tillföra energi och stöttning genom att tidigare plocka in Benny Westblom som assisterande tränare. Och vi har försökt att få in någon ny spelare också (bland andra Sean Bergenheim, Henrik Malmström), men det har inte riktigt hjälpt.
Förändringen på tränarsidan innebär att Benny Westblom för stunden tar över ansvaret. Westblom har funnits i klubben i snart 30 år och plockades in som en extra resurs till Lundh i båset för två veckor sedan. Samtidigt jobbar Frölunda på att hitta en ny huvudtränare, ett jobb som Kellgren inte vill kommentera närmare.
Vad som händer med assisterande tränaren Calle Johansson är oklart.
– Vi låter den här processen fortgå några dagar, så ska vi informera om det sedan.
TT: Det är inte klart redan nu hur det blir med Johansson?
– Nej, det här är så pass färskt. Alla behöver nog fundera lite.
TT: Att sparka tränare kan anses som en kortsiktig lösning, hur har ni resonerat kring såna aspekter?
– Vi ville ha en förändring och tänkte noggrant över det, så att det inte blir ett tomtebloss. Arbetet med att hitta en ny tränarkraft intensifieras ju nu.
TT: Kan det bli aktuellt med fler åtgärder, nya spelare?
– Ja, det kan det bli.
För Frölunda återupptas elitserien den 16 november, efter landslagsuppehållet, hemma mot Luleå. Förhoppningen är att tränarfrågan är löst tills dess.

Mer läsning

Annons