Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarna vann rysare

Returmötet mellan Smederna och Masarna i elitserien i speedway bjöd på ännu en rysare.
Till slut var det storstjärnorna Tony Rickardsson och Leigh Adams som avgjorde till tabelltvåan Masarnas fördel.

Annons
Hemmalaget Smederna, som överraskande klarade oavgjort mot Masarna i förra omgången, höll på att göra det igen.
Smederna började bäst och hade ledningen den första halvan av matchen. Men Masarnas stora namn Tony Rickardsson och Leigh Adams såg med en dubbelseger i det åttonde heatet till att utjämna. Matchen stod sedan och vägde innan Rickardsson och Adams slog till med en ny femetta i det 14:e heatet, som avgjorde matchen.

Tapp i "fel" heat
Masarna höll undan till seger med 51 45 och fick även med sig bonuspoängen hem.
 Det var en jämn och fin match. Det är deras toppar som avgör, konstaterar Smedernas lagledare Pierre Gustavsson.
 Vi gör en bra match, men tappar poäng i fel heat så att säga.
Smederna halkar nu efter i kampen om slutspelsplatserna.
 En seger hade känts mycket bättre, självklart. Nu gäller det att hänga i, det är många tuffa matcher kvar, säger Gustavsson.
Bajen, utan dansken Jesper B Jensen som bröt axeln i söndags, förlorade hemma mot Indianerna med 39 57. I och med det oavgjorda mötet senast tog Indianerna även hand om bonuspoängen.
Piotr Protasiewicz var poängbäst i Indianerna med 13 inkörda poäng på sina fem försök. I Bajen dominerade Nicki Pedersen fullständigt. 16 poäng på sex heat var tio poäng bättre än närmaste Bajenförare.

VMS kvar i topp
Luxo Stars vann klart borta mot Vargarna med 57 39, vilket visserligen var något mindre marginaler än vid förra mötet, men naturligtvis räckte med marginal för att plocka hem bonuspoängen.
De regerande mästarna Västervik var illa ute mot Piraterna, och låg inför det sista heatet under med fyra poäng. Tomasz Gollob och Bjarne Pedersen blev både poängbäst för kvällen och poängräddare med en dubbelseger i sista heatet som gav oavgjort, 48 48. Västervik fick dessutom bonuspoängen, efter storseger i den förra omgången.
Serieledande VMS Elit tog revansch för enpoängsförlusten senast och besegrade Rospiggarna hemma med 51 44. Bonuspoängen medräknad behåller laget sin serieledning med två poäng före Masarna.
Västervik är fortsatt trea, ytterligare två poäng efter, medan både Luxo Stars och Indianerna gick förbi Bajen, som låg fyra efter förra omgången.

Mer läsning

Annons