Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mellberg och Svensson lämnade återbud

Vem vill möta Elfenbenskusten på onsdag? Inte många landslagsmän. Senast att lämna återbud: Anders Svensson och Olof Mellberg.

Annons
Svensson är sliten efter en lång säsong och bad för några dagar sedan förbundskaptenen Lars Lagerbäck att slippa resan till Le Mans.
Elfsborgaren kom till samlingen i Stockholm på måndagen, undersöktes av landslagsläkaren Magnus Forssblad och fick domen:
– Anders har början till en bristning i baklåret och vi vill inte chansa, säger Forssblad.
Hos Mellberg spökar ett knä.
– Han fick en smäll på knäet i lördags. Det är svullet och irriterat och bedömningen gjordes att han inte skulle spela, säger Lagerbäck.
Återbuden spädde på en redan lång lista med landslagsmän som av olika skäl inte kan/vill/får spela årets sista landskamp.
Kim Källström, Marcus Allbäck och Johan Elmander fick ledigt redan innan truppen presenterades för en vecka sedan.Om Zlatan Ibrahimovic blev tillfrågad råder oklarhet kring, men han var enligt Lagerbäck hursomhelst inte påtänkt.Tobias Linderoth bad om och fick ledigt i slutet av förra veckan.
– Det här två sista återbuden hade jag inte velat ha, nu blir det relativt många i laget som inte har speciellt många landskamper. Det är inte optimalt, målet är att vi inte ska ha mer än några få borta, säger Lagerbäck.
Och fortsätter:
– Den här gången har det varit för många som har problem, men träningslandskamper är viktiga för oss. Det ger utrymme för spelare som inte har så stor landslagserfarenhet. Jag vill inte tappa träningslandskamperna.
Elfsborgs Samuel Holmén snabbinkallades som ersättare för Svensson. Mellberg ersätts inte.
Du hade inga planer på att kalla in Elmander, som gjorde succé med två mål för Toulouse i helgen?
– Vi hade en lite dörr öppen och jag pratade med honom i går (söndag), men han är inte riktigt i fysiskt trim och har lite ont i halsen. Ska han spela nu och kanske nästa helg är det bara risk att det slår tillbaka mot honom, säger förbundskaptenen.
I vågen av avhopp går en spelare helt emot strömmen.
Och det här är sant:
Fredrik Ljungberg spelar av allt att döma en träningslandskamp. I så fall hans första match efter vadskadan han fick i EM-kvalet mot Spanien.
– Jag gissar att han spelar 45-60 minuter. Händer det ingenting på träningen i morgon (tisdag) räknar jag med att han spelar, säger Lagerbäck.

Mer läsning

Annons