Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minna Telde till sjukhus efter olycka i Globen

Inför tusentals barn på den lättsamma matinén hände det. Dressyrstjärnan Minna Teldes häst Mike klev snett och föll. Telde klämdes så illa under hästen att hon fick föras till sjukhus.

Annons
Över 10 000 åskådare, många av dem barn, hade satt sig i Globen för att följa den populära matinén på Stockholm Horse Show.
Föreställningen på lördagseftermiddagen hade just börjat när olyckan inträffade.
Minna Telde deltog som primadonna. När hon skulle göra ett klädombyte på scenen blev Mike skrämd av den person som skulle ta hand om plagget.
Hästen missade scenkanten och föll dryga metern ned i gruset.
Klämdes fast
Minna Telde hamnade mellan den flera hundra kilo tunga hästen och marken och klämdes fast. Hon hjälptes ut från rinken och tävlingsläkaren såg till att hon snabbt fördes i ambulans till sjukhus.
Telde var rejält mörbultad och läkaren misstänkte en fraktur på vänster skenben.
En röntgenundersökning senare på kvällen visade att så inte var fallet, däremot hade Telde en ledbandsskada i vänster knä.
– Hon har fått ett kraftigt stödbandage och kommer inte att rida mer i helgen. Hon är inte kvar på sjukhuset utan vilar ut på hotellet. Hon är av naturliga skäl ganska mörbultad. Det är ingen fara med hästen, två veterinärer har undersökt den, säger Lotta Amnestål, pressansvarig på Stockholm Horse Show.
Ylva Hagander ersatte Telde till kvällssessionen och har uppdraget även under söndagen.
Jobbig tid
Telde, 32, var i många år landslagsryttarinna i dressyr och deltog i OS i Aten.
De senaste åren har varit jobbiga.
För några år sedan gick hon ut i media och berättade att hon lidit av anorexi och vägde ett tag så lite som 42 kilo. Hon kom över sjukdomen, men drabbades snart av nya personliga problem.
För två år sedan kollapsade hon och läkare konstaterade att hon led av utmattningssyndrom. Hon låg på sjukhus i en vecka.
Det senaste året har hon jobbat sig tillbaka.
– Hon är så pass bra att hon skulle ha kunnat vara med här och tävla i dressyren, säger Lotta Amnestål till TT.
Stockholm Horse Show arrangeras för 14:e gången och har sluppit allvarliga olyckor med ryttare och hästar inblandade.
– Vi har varit väldigt förskonade från olyckor. Men med hästar finns alltid risken att det kan hända något, säger Amnestål.

Mer läsning

Annons