Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nihat missar semifinalen

Med endast 14 spelare tillgängliga i semifinalen mot Tyskland kan Turkiets förbundskapten tvingas byta in tredjemålvakten på topp. Ett stort bakslag är att Nihat Kahveci tvingats lämna truppen på grund av sin ljumskskada.

Annons
Turkiets förbundskapten Fatih Terim förfogar över blott 14 spelare inför onsdagens EM-semifinal mot Tyskland, den största matchen i turkisk fotboll sedan bronssuccén i VM 2002. Det stora manfallet, fyra avstängningar och i dagsläget fem skador, gör att tredjemålvakten Tolga Zengin kan bli aktuell för inhopp – som utespelare.
– Han kan komma in i slutet av matchen som anfallare. Vi har inte råd att kosta på oss lyxen att ha spelare som väljer var de ska spela, säger Terim.
Målvakten Volkan Demirel, försvararen Emre Asik och mittfältarna Tuncay Sanli och Arda Turan är samtliga avstängda i semifinalen.
Nihat Kahveci, tvåmålsskytt mot Tjeckien och en av matchens bästa spelare i kvartsfinalen mot Kroatien, kommer att missa fortsättningen av mästerskapet på grund av sin ljumskskada. Villarrealanfallaren har redan lämnat truppen och rest hem till Spanien, meddelar Turkiska fotbollsförbundet.
"Innan han åkte sände han lyckohälsningar till laget och önskade det lycka till mot Tyskland", skriver förbundet på sin hemsida.
Skadade Emre Güngör är också borta från resten av EM. Och ordinarie lagkaptenen Emre Belözoglu samt Servet Cetin och Tümer Metin är tveksamma till spel på grund av skador.

Mer läsning

Annons