Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norgren på rätt spår igen

Hon spurtbesegrade självaste Marit Björgen två gånger och var spurtankare då de svenska skiddamerna radade upp placeringarna etta, tvåa trea i världscupen för två vintrar sedan. Sedan fick hon grus under skidorna. I lördagens världscuppremiär ska Britta Norgren visa att förra vintern var en mellansäsong.

Annons
Britta Norgren drar gärna ett streck över förra säsongen. Först gick hon in i träningsväggen. Sedan var det kikhosta.
Hon hann visserligen med att vinna sprintstafetten med Charlotte Kalla i Düsseldorf i slutet av oktober förra året, men det var det enda som påminde om genombrottssäsongen året innan.
Nu är det fart på den 25-åriga uppländskan igen.
– Jag har tränat på rätt bra i sommar. Men det var först i september jag kände att jag började hänga med.
Ett kvitto kom i förra helgens svenskpremiär i Bruksvallarna. Det var bara Charlotte Kalla som stod emot i fristilsloppet över en mil.
10 km fritt gäller även i Gällivare på lördagen. Med en förväntansfull Norgren på startlinjen.
Norgens gamla stafettkompisar Lina Andersson och Anna Olsson (f d Dahlberg) är också på väg tillbaka efter förstörda fjolårssäsonger. Inte minst kampen om stafettplatserna kan bli hård i vinter – och Norgren är beredd att ställa upp var som helst.
– Det är kul att åka sista sträckan, men inget jag känner som ett måste. Jag kan åka både klassiskt och skate och ska kunna åka vilken sträcka som helst.
Hon är beredd på allt även i världscupen. Resultaten får visa vad inriktningen blir.
– Det verkar som jag klarar allt, sprint, traditionellt, klassiskt, skate. Det hänger på formen.
Så om det går som Norgren vill så kvalificerar hon sig till Tour de Ski, hårdmönstringen före VM. Om inte så finns det fina sprinttävlingar i Kanada i januari som bra ersättning.
– Är jag topp 20 i världscupen före Tour de Ski så vill jag åka där, annars har jag inte där att göra. Annars är Vancouver verkligt bra ersättning inför OS året efter.

Mer läsning

Annons