Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Racerterräng gav två etappsegrar

Den ene gammal och rutinerad den andre ung och lovande.

Det blev två etappsegrare när den fjärde etappen av årets O-ringen avgjordes på riktigt snabba banor i skogar som fick de flesta orienterares ögon att tindra.

Annons

Mikael Eriksson från VK Uvarna i Matfors gick upp i totalledning efter den tredje etappen och som ett styrkebesked till konkurrenterna inför sista dagens jaktstart slog han på torsdagen till med sin första etappseger. Trots att det mesta talade emot honom.

– Terrängen i dag passar mig inget vidare, det var mest att köra hårt rakt på, jag vill ha mer detaljer att läsa på. Dessutom har jag svårt att se när det regnar som i dag för det blir så mycket imma på glasögonen, säger Mikael och låter inte alls som den segrare han nu är.

Inför fredagens avslutande jaktstartsetapp är Mikael Eriksson den ende medelpadslöpare som går ut i ledningen och det där med regnet torde vara konkurrenternas hopp. Prognoserna pekar på lika dåligt väder under fredagen så kanske är immande glasögon det som står mellan Mikael och en seger i klassen H 50 kort.

Etappsegrare på den fjärde dagen blev också Stina Nordin från Sundsvalls OK i klassen D 12. Stina svarade för ett kanonlopp från sin sena startposition och var strålande glad när segern var bärgad.

– Det har gått jättebra i dag, enda missen var ett försiktigt vägval på slutet då jag sprang runt ett område med tät skog. Det hade nog gått snabbare att springa rakt igenom, analyserade Stina när hon studerade kartan i efterhand.

Stina ligger sjua inför avslutningen i den jämna klassen. Före sig har hon bland annat bästa kompisen Hanna Hugosson som ligger trea i sammandraget efter en sjätteplats på dagens etapp.

För tolvåringarna är det första gången med jaktstart men det är inget som får Stina att hetsa upp sig.

– Jag ska bara springa som jag brukar, säger hon och verkar hur cool som helst.

Jaktstarten, då totalledaren startar först och övriga sedan på det avstånd man har upp till denne, innebär annars många man mot man-dueller med stressade hjärnor, bommar och omkastningar i resultatlistan som följd.

Mer läsning

Annons