Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sängläge för febrig Pärson

Febertopp i stället för formtopp. Anja Pärsons uppladdning inför helgens tävlingar i "svenskbacken" i Maribor har varit långt från optimal. – Hon har på gränsen till feber och har bäddat ner sig på hotellet, säger tränaren Mikael Junglind till TT.

Annons
Pärson har vunnit sju världscuptävlingar i Maribor (fem slalom och två storslalom). Men när den alpina cirkusen nu återvänder till den slovenska staden efter ett uppehåll förra året är storstjärnan från Tärnaby krasslig.
Hon körde visserligen ett par åk på fredagsförmiddagen, men valde sedan hotellsängen för att försöka vila bort förkylningen.
På fredagskvällen tydde det mesta ändå på att Pärson skulle kunna ställa upp i både lördagens storslalom och söndagens slalom.
– Hon säger själv att det inte borde vara några problem om det inte blir värre, berättar Mikael Junglind.
– Och hon brukar känna sin kropp väldigt bra, speciellt vid förkylningar. Så jag har jättesvårt att tänka mig att det här skulle stoppa henne.
Svensklägret har annars goda förhoppningar inför helgens tävlingar. Inte minst i slalomen, med Therese Borsséns fjärdeplats och Frida Hansdotters sjundeplats i tjeckiska Spindleruv Mlyn förra helgen i färskt minne.
Dessutom har svenskorna en stolt blågul tradition att falla tillbaka på. Utöver Pärsons sju fullträffar har Pernilla Wiberg två segrar här, medan Camilla Nilsson och Kristina Andersson tagit sina enda världscupsegrar just i Maribor.
– Av någon anledning passar backen oss bra. Den påminner lite om en svensk backe, säger Junglind.
– Det kan förstås vara en slump också, men vi får väl hoppas att traditionen håller i sig.

Mer läsning

Annons