Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutsignal

Annons
Timrå-Brynäs


Första perioden

Efter en trevande inledning blir matchen precis så där härligt intensiv som ett derby ska vara. Timrå försöker åka ifrån Brynässpelarna med bra skridskoåkning, och Björn Svensson visar en härlig inställning med sina tacklingar. Timo Pärssinen inleder målskyttet för Timrå när han går köksvägen i powerplay och trycker in pucken. Finländaren är het och kan så när göra 2-0 i slutet av perioden.


Andra perioden

Spelmässigt betydligt sämre än första perioden, och trots att Timrå tidigt får chansen i powerplay lyckas man inte etablera något riktigt tryck. I stället är det Brynäs som tar över matchen och pressar tillbaka Timrå. Johan Backlund storspelar i målet och har en hel del att göra. I slutet av perioden är Per Hallin riktigt nära att sätta 2-0 efter att ha snott åt sig pucken.


Tredje perioden

Timrå har tidigt två jättelägen att avgöra matchen när först Hallin och lite senare Warg kommer helt fri framför Kristan, som först räddar och sen ser Wargs skott gå utanför. Brynäs kan så när kvittera i mitten av perioden, men ett backhandskott tar i målramen bakom Backlund. Slutet blir nervöst. Peter Nylander träffar stolpen, men slutresultatet blir 1-0.


Backlunds härliga stil

Det är vingligt runt kassen, många räddningar som inte alls finns med i skolboken, och en hel del tur - men Johan Backlund håller ändå nollan. En suverän insats av Timråkeepern.


Kvällsmatch på helg

Bra drag på ståplats och folkligt på sittplats. När Timrå spelar kvällsmatcher på helgerna är det i stället gratisåskådarna med sponsorbiljetter som sviker. Synd, för bättre förfest får man leta efter.


Derbykänslor

Äntligen börjar slutspelet närma sig. Äntligen börjar matcherna verkligen gälla nåt. Och äntligen börjar känslorna komma fram igen.Betygen

Målvakt

Johan Backlund 4

Första femman

Sanny Lindström (b) 4

Mika Niskanen (b) 3

Mikko Laine (f) 2

Fredrik Warg (f) 3

Timo Pärssinen (f) 4

Andra femman

Pär Styf (b) 4

Petri Kokko (b) 3

Oscar Sundh (f) 3

Peter Regin (f) 3

Peter Nylander (f) 3

Tredje femman

Eric Moe (b) 2

Kalle Koskinen (b) 2

Mattias Wennerberg (f) 2

Johan Andersson (f) 2

Björn Svensson (f) 2

Fjärde kedjan

Per Hallin (f) 2

Robert Carlsson (f) 3

Magnus Nilsson (f) 2

Extraspelare

Johan Ryno (f) -

Mer läsning

Annons