Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM: "Omöjligt att slå ett så starkt team på den här banan"

/
  • Alexander Wetterhall, Skara CK, vann herrarnas kortbane-SM. på pallen fick han sällskap av klubbkompisarna Ludvig Bengtsson (t v) och Marcus Fåglum Karlsson.
  • Jonas Ahlstrand, dalakille trampades för Västerås CK, klev av med ett antal varv kvar av SM-loppet i 30-gradig värme.
  • Johan Landström, Motala
  • Alexander Wetterhall, Skara CK, vann herrarnas kortbane-SM.

Jonas Ahlstrand kör normalt sätt för franska proffsstallet Cofidis Solutions Crédits, men i Sverige kör Falunbon för Västerås CK.
Men den här fredagen hade han nog helst bott i Skara.
– Det är omöjligt att slå ett så starkt team på den här banan, suckade fjolårsvinnaren efter att ha klivit av SM-loppet med fyra varv kvar.

Annons

Jonas Ahlstrand varnade redan innan kortdistansloppet att det skulle bli svårt att slå de manstarka teamen med Team TreBerg-Bianchi från Skara i bräschen.

Trots det försökte Ahlstrand sig på att hålla tempot uppe så gott det gick.

– Jag hade inte alls någon dålig dag, men då banan inte var jobbigare än så här får man inte betalt för att man gör jobbet.

– De stora teamen kan ju rulla runt på sin gubbar och vila däremellan, konstaterar en luttrad Ahlstrand.

Scenariot var ju exakt detsamma under linjeloppet på vanliga SM-linjen förra helgen.

– Visst är det tråkigt att det blir så avgörande om du kör i ett team eller inte, men här kunde man gott valt en tuffare bana som blivit mer utslagsgivande, konstaterar Ahlstrand som fick se sitt förhandstips slå in till hundraprocent.

Hela SM-pallen bestod nämligen till slut av Team TreBerg-åkare (Skara CK). Förutom ettan Alexander Wetterhall tog även Ludvig Bengtsson och Marcus (Fåglum) Karlsson medalj. Dessutom hade man Gustav Höög på femteplats.

Hoforsättlade Johan Landström, 32-årig Falunbo även han, var länge med och satte färg på SM-loppet längst fram med Wetterhall. När vätskan sinade i hans enda vattenflaska (Wetterhall körde med två) var det dock godnatt och Landström föll till en 13:e plats under slutvarven.

Här är hela resultatlistan

Mer läsning

Annons