Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smedh har gjort sig ett namn

/

2008 var året då alpinskidåkaren Veronica Smedh fick sitt stora genombrott. Så sent som i lördags tog hon också karriärens hittills bästa världscupplacering – en 13:e plats i storslalomen i spanska La Molina.

Annons
Det började redan i januari, med att alnötjejen Smedh tog två andraplatser i Europacupen i slalom. När säsongen summerades hade hon dessutom kommit på andra plats i den totala slalomcupen, och därmed kvalificerat sig för årets världscupssäsong i samma disciplin.
Lägg till det två SM-brons (i slalom och storslalom), ett JSM-silver i superkombination och, som kronan på verket, SM-guld i parallellslalom i Hamra.
Det blev även två fina placeringar i JVM (fyra i slalom och femma i storslalom) och första världscuppoängen någonsin kom då hon i februari knep en 22:a plats i slalom i Zagreb.
Framgångarna har fortsatt den här vintern, men nu främst i storslalom där hon tre gånger kört in bland de 30 främsta i världscupen.
Fakta Veronica Smedh
Sport: Alpin skidåkning
Ålder: 20 år.
Meriter i år: Tvåa i Europacupen i slalom, SM-guld i parallellslalom, dubbla SM-brons (slalom och storslalom), JSM-silver i superkombination, första världscuppoängen i slalom (22:a i Zagreb) och i storslalom (19:e i Sölden, 22:a i Aspen och 13:e i La Molina).

Mer läsning

Annons