Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportchefen om Challes kritik

/

I fredags fick Challe Berglund till slut beskedet att han får lämna Timrå IK efter säsongen.

Efteråt kritiserade han öppet sportchefen Stefan Lindqvist.

Annons

I slutet av februari skrev ST-sport att tränarduon Challe Berglund och Per Nygårds ännu väntade på besked från Timrå IK. Bådas kontrakt går ut och de hade inte hört något från klubben sedan i början av januari.

– Jag har inte hört ett skit. Det är tyst från Timrå, sa Berglund då.

Samtidigt ryktades Färjestads tränare Per-Erik Johnsson vara högaktuell som ersättare – och sedan dess har rykten bara intensifierats.

I fredags – mitt under slutspelet – fick Berglund till slut ett klart besked från Timrå IK, efter att han själv tvingat fram det.

Efteråt kritiserade han Stefan Lindqvist i båda kvällstidningarna. TIK-tränaren sa bland annat att han tyckte situationen hanterats dåligt samt att kommunikationen från "Linkan" varit lika med noll. Samtidigt betonade Challe att han varit inställd på att det inte skulle bli en fortsättning i TIK.

Är det skönt att du till slut fått ett besked?

– Ja, sen är det synd att jag ska behöva tvinga fram det, säger Berglund till ST-sport.

På vilket sätt tycker du situationen hanterats dåligt?

– Man bör få reda på någonting. "Nygge" har till och med i sitt kontrakt att han skulle få besked innan 15 januari. Att man inte vet riktigt då tycker jag inte är så konstigt, men han har fortfarande inte hört något.

ST-sport var i går i kontakt med Stefan Lindqvist, som fick följa matchen hemifrån då endast teamet allra närmast laget fick plats på flyget.

Vad säger du om kritiken från Challe?

– Jag vill inte kommentera det där. Det bästa för både Challe och oss just nu är att vi koncentrerar oss på matcherna och jag vill inte bidra till någon pajkastning.

Varför kom beskedet så sent?

– Vi hade våra skäl. Det är helt enkelt ett beslut vi tagit och vi valde att göra så utifrån vad vi håller på med. Sen förstår jag att han är besviken över att han inte får träna Timrå nästa säsong.

Men besvikelsen handlar mest om hur frågan skötts...

– Vi hade våra skäl.

Att ni nu klargjort att han inte blir kvar, innebär det att ni har klart med en ny tränare?

– Nej.

Mer läsning

Annons