Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Steen årets rookie

Färjestads forward Oscar Steen, 23 år i sommar, har utsetts till Årets rookie i elitserien i ishockey den här säsongen.
—  Ett härligt bevis på att det jag gjort varit rätt, säger han. Jag vet att jag också hamnar i fint sällskap.

Annons
Årets rookie i elitserien har utsetts varje säsong sedan 1989-1990. Tre Färjestadsspelare har tidigare utnämnts och nu är det dags för den fjärde Oscar Steen.
"Urtypen för en modern powerforward. Bra skidskoåkare, intensiv, tuff och enormt energisk. Spås en lysande framtid", säger juryn i sin motivering.
 Ett alldeles utmärkt val, kommenterar Färjestads tränare Leif Strömberg. Oscar är en intensiv, smart och teknisk spelare, som i hela sitt uppträdande passar fint in i dagens moderna toppishockey.
Oscar Steen skrev på för Färjestad på det sista transferfönstrets sista dag. Då hade han öst in poäng för Bofors i allsvenskan och var suverän poängkung. Hans facit i allsvenskan över tre säsonger är 95 poäng på 89 matcher.
 Jag har själv haft honom i Bofors och ville se honom på allvar i elitserien, säger Strömberg. Han slog sig in direkt i vårt lag, inte bara i elitserien utan även i slutspelet.
När Färjestad borta mot Modo vände 02 till seger 32 i den sjätte kvartsfinalen toppades laget i slutperioden. I den toppningen ingick Oscar Steen.
Oscar Steens moderklubb Sollentuna HC får i och med utmärkelsen 50 000 kronor av Svenska spel, som tillsammans med Hockeyligan utser Årets rookie i elitserien.

Mer läsning

Annons