Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvalls HK storsatsar

/
  • Anders Nordholm blir ny assisterande tränare i storsatsande Sundsvall HK:s A-lag, vid sidan av huvudtränaren Michael Wennersten.

Sundsvalls Handbollsklubbs herrar storsatsar för att ta sig upp i tvåan. På långt sikt är målet att etablera sig i division I. Och det är de unga lovande spelarna som ska göra det här möjligt.

Annons
I torsdags kväll höll Sundsvalls Handbollsklubbs juniorer och herrar ett upptaktsmöte inför nästa säsong. Då tog man upp den framtida storsatsning som ska föra upp laget i högre divisioner.
Vår vision är att ha både ett herrlag och ett damlag i division I, även om vi inte kommer att nå dit på bara fem år, säger Anders Nordholm, som under flera år varit tränare för pojklagen.
Sundsvalls HK har på herrsidan länge haft problem med ett glapp mellan seniorer och de äldsta pojklagen. Men nu är det dags för ungdomskullarna -88, -89 och -90 att börja ta plats i A-laget.
Här finns många väldigt talangfulla unga spelare, där speciellt årskullen -90 redan visat att de tillhör Sverigeeliten.
Kommer vi högre upp i seriesystemet blir det lättare att behålla de här spelarna, säger Joakim Degerman, seniorspelare som också deltog i gårdagens möte.
Utmaningen handlar alltså till stor del om att slussa in ett gäng talangfulla, unga lirare som fortfarande går på gymnasiet.
Ett första steg är att öka träningsdosen från dagens två träningar i veckan till tre gånger, samt eventuellt med ytterligare individuell träning.
De unga spelarna tränar redan så här hårt, vilket betyder att det kanske blir svårast för seniorerna att anpassa sig.
Men det var ganska medvetet som vi valde att ha ett mellanår i år med två träningar per vecka, men nu är det dags att öka, säger seniorspelaren Peter Larsson.
Förhoppningsvis ska steget upp tas redan nästa eller nästnästa säsong.
Inom tre år ska vi vara ett etablerat lag i division II och inom fem år ska vi vara ett av topplagen, säger Anders Nordholm.
Och inom tio år?
Då ska vi vara etablerade i division I, säger Anders Nordholm.
Varför är det så svårt för handbollen i Sundsvall?
Jag vet faktiskt inte. Handbollen i Sundsvall har ingen historia.
Så nu är det dags för Sundsvalls HK att börja skriva den.

Mer läsning

Annons