Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nahars formbesked inför Elitloppet

/

Stockholm Fjolårets elitloppsvinnare Nahar slipade formen i Boden på fredagskvällen.
Uppladdningen har inte varit enligt planerna i år men nu såg det bra ut.
– Meningen är att han ska komma ut och studsa vilt på söndag, sa Robert Bergh.

Annons

Robert Bergh genrepade inför Elitloppet på fredagskvällen med Nahar som tog sin första seger för året i säsongens andra start.

Elitloppsvinnaren från 2013 var spelad till kvällens största favorit på V64, streckad på 83 procent. När det återstod 1 400 meter av loppet körde Robert Bergh till ledningen och som väntat hade Nahar inga problem att länsa undan till en säker seger.

Robert Bergh lät hästen lunka undan lite lagom sista varvet och segertiden skrevs till 1.12,8 över 2 140 meter med autostart.

– Han har känts superbra och allt har varit fint och allting. Men faktum är att han lätt kan göra bort sig och galoppera fast han är i tokform. Så det hänger lite på en skör tråd. Jag har inte varit orolig någon gång men samtidigt har det varit små saker som stört honom. Han har inte fått sommarpäls och inte riktigt varit perfekt i lederna, sa Robert Bergh som passade på att tacka veterinär Catarina Fischerström för nedlagt jobb.

Bergh hade även med sig dubbla miljonärskan Amazon Am till Boden. Det fyraåriga stoet föll tungt i årsdebuten som tvåa, streckad på 77 procent på V64-spelet.

Mer läsning

Annons