Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underbarnet avgjorde mot Slovakien

\"Sid the Kid\" var med och tog Kanada vidare i VM. Kanadensarna slog Slovakien med 4– 1 i kvartsfinalen. Nu väntar Tre Kronor.

Annons
Målet som punkterade kvartsfinalen mot Slovakien kom efter 14.23 när Sidney Crosby, det 18-åriga underbarnet, först spelade fram kedjekamraten Patrice Bergeron och sedan petade in returen när Bergeron hade skjutit.
Målet betydde 3 1.
Det betydde att Slovakien var på väg att vika ner sig och det betydde att Kanada inom loppet av knappt två minuter fått retroaktiv utdelning för sin konstanta press mot Modos Karol Krizan, som storspelat i det slovakiska målet.
 Det var frustrerande, sade Crosby om alla lägen som missades.
 Men vi höll oss till vår plan.
Då gick det vägen.
Sista halvan av den tredje perioden blev en målexplosion med mål av Bergeron till 2 1, Crosby till 3 1 och Jeff Carter till 4 1. Då såg Kanada ut som den VM-favorit som många målat upp dem som.
På lördag möter kanadensarna Sverige i semifinalen. Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson är optimistisk om de svenska chanserna:
 Vi har stegrat oss match för match. I sista gruppspelsmatchen mot Ryssland började vi att bli mer aktiva i bland annat våra spelvändningar, och mot USA stegrade vi det ytterligare. Det ska vi bygga vidare på.
Gustafsson säger att Kanada, precis som USA, spelar hyggligt traditionellt och transatlantiskt.
 En ganska rak och enkel ishockey, säger han.
Med skillnaden att Kanada är ett par klasser bättre.

Mer läsning

Annons