Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V75 i sista stund Solvalla lördag 10 november

Thomas Uhrberg kör fem hästar i V75-finalerna på Solvalla, streckar fyra av dessa men tippar ingen som vinnare. – Däremot vill jag varna kraftigt för Golden Tilly (avd 5). Han kan slå Livi Barcelona, säger Thomas.

Annons
Glen Normans 4-åring är kraftigt på gång och Thomas tror att han vunnit senast om Erik Adielsson gått ut med sin häst och han fått rygg på den.
Nu fick Golden Tilly dödens när täthästarna drog iväg i våldsamt tempo och han höll starkt som femma när Tuscon Yankee vann, säger Thomas.
På lilla systemet singelstreckar han Golden Tilly, men på det stora systemet streckas sex av de tolv startande.
Bankförslag blir Elton Sidney (avd 2) och Staro Allentown (avd 4).
De flesta kommer att gardera i dessa lopp, men jag tror mycket på mina "spikar", säger Thomas.
Han kör två egentränade, två åt Kari Lähdekorpi och så Golden Tilly för Glen Norman. Och, han tycker att man ska ta de "körorder" som tränarna delar med sig i tipstidningarna med en nypa salt.
När starten går finns det så många olika skeenden som kan inträffa att det är svårt att bestämma i förväg hur du som kusk ska köra, säger Thomas.
När Åke Svanstedt vann SM med Torvald Palema stämde Åkes taktiska upplägg till hundra procent; rygg på startkanonen Arras, lugnt tempo och open stretch till slut. När Colombian Necktie plockade ner Digger Crown på Jägersro hade Thomas aldrig tänkt det upplägget men ekipaget hamnade i vinnarcirkeln ändå.
Thomas kan få en bra dag på jobbet på lördag. Samtliga fem han kör kan tjäna fina pengar. Fyra tror han har vinstchans.
Jag är nöjd om en i kvartetten vinner. Konkurrensen är knivskarp i en final och man vet ju aldrig i förväg hur det blir kört, säger Thomas.
Thomas tankar om loppen
Avd 1: Fama Currit (78) hade varit ett spikförslag från bättre läge och med dokumenterad bra form. Nu var hon sådär senast på grund av en halsinfektion och hon kan ha tappat i form. Mirielle Ås (11) spetsar nog, jag försöker köra till med Ausa T.Y.C. (8), som har kapacitet att vinna Stoeliten och gör hon det rensar hon fint i kuponghögen!
Avd 2: Elton Silvio (79) är tillräckligt snabb ut för att spetsa och i den positionen är det ingen i det här fältet som rör Peter Untersteiners talang. De som garderar tar givetvis med To Be Sir (41) och Cadaue K (41), fast jag tror att det får det för tufft.
Avd 3: Harmonic Silvio (17) kan kanske ta en längd på Grove´s Ben (58) i starten och då blir det extra spännande. Jag sitter ju redan i andraspår med Capricorn Label (38), så det är bara frågan om det blir andra, tredje eller fjärde utvändigt. En som kan hamna illa till är Juvel Neo (40). Jag streckar de sex närmast sargen i främre ledet och visst skulle det vara skönt att gå segrande ur den striden med Capricorn Label, inte minst med tanke på vilken otur han hade i sin senaste final på Solvalla.
Avd 4: Staro Allentown (34) lär laddas för ledning och i den positionen tror jag att Timo Nurmos orutinerade 4-åring håller undan för Playboy Silas (28) och Giant Light (71). Jag tycker att det är vidöppet bakom min tipsetta, så en eller många passar fint in.
Avd 5: Livi Barcelona (73) har gjort det bra och han vann ju lätt senast. Nu är motståndet betydligt tuffare och jag räknar med att Golden Tilly (9) kan utmana favoriten till slut. Energy Ås (7) och Pheripherique (5) är två starka hästar som kan blanda sig i slutstriden, liksom Vulcan Sund (31) och Global Mind (34). Kanske är det fel av mig att inte ta med Rubberman (13), han kan ju avsluta rappt. Nej, läget gör att han bara blir reserv ...
Avd 6: Egola Boy (25) har övertygat på mig och kanske kan han överta ledningen från Räser Sune (6), om nu inte Torbjörn Jansson tycker att hans häst känns otroligt fin för dagen. Räser Sune brukar ju bita ifrån sig bra i ledningen. Min Ultimo Håleryd (34) är så pass duktig att han kan vinna en V75-final bakifrån. Mac Kindley (77) är given men han måste åter vara på topp för att kunna vinna från detta läge i en final över medeldistans. Matrix Reloaded (11) är mitt fjärde streck. Jag tror inte alls på att han skulle vara någon icke-vinnare.
Avd 7: Kito du Vivier (73) är en duktig fransk häst men kusken Franck Nivard har nog den tuffaste uppgiften av de två och det är hur han ska hitta ut från innerspåret. Jag laddar med Home Blåbjerg (6) och han är startsnabb, precis som den finske gästen Isn´t It Pacha (16). Och, har Erik Adielsson "spikat" Citation (50) i en speltidning finns inget annat alternativ än att han är med från start. Kanske kommer det här att gynna Colombian Necktite (14) och kanske Super Light (14).
Thomas Uhrbergs system
Avd 1: 5 Ausa T.Y.C., 8 Fama Currit. Res: 9-11.
Avd 2: 5 Elton Silvio. Res: 6-7.
Avd 3: 1 Juvel Neo, 2 Capricorn Label, 3 Robis Ingo, 4 Royal Winner, 5 Grove´s Ben, 6 Harmonic Silvio. Res: 9-7.
Avd 4: 2 Staro Allentown. Res: 5-4.
Avd 5: 2 Energy Ås, 3 Pheripherique, 4 Vulcan Sund, 5 Global Mind, 7 Livi Barcelona, 10 Golden Tilly. Res: 11-1.
Avd 6: 2 Matrix Reloaded, 4 Egola Boy, 7 Ultimo Håleryd, 12 Mac Kindley. Res: 8-5.
Avd 7: 1 Kito du Vivier, 8 Citation, 9 Super Light, 12 Colombian Necktie. Res: 2-4.
Systemet är på 1152 rader och det kostar 576 kronor. Om man också singelstreckar Golden Tilly i femte avdelningen blir det systemet på 192 rader och det kostar 96 kronor.
Experternas singelstreck
Experter i 18 medieföretag har tippat följande vinnare (inom parentes antalet singelstreck).
Avd 1: Fama Currit 16 (3), Olganina 2.
Avd 2: Elton Silvio 11 (4), Cadeau K 5, To Be Sir 2.
Avd 3: Royal Winner 8, Grove´s Ben 5, Juvel Neo 3, Capricorn Label 1, Robis Ingo 1.
Avd 4: Staro Allentown10 (3), Giant Light 6 (3), Playboy Silas 1, Di Caprio Tuna 1.
Avd 5: Livi Barcelona 9 (2), Vulcan Sund 6 (2), Global Mind 3.
Avd 6: Mac Kindley 17 (2), Räser Sune 1.
Avd 7: Kito du Vivier 14 (4), Citation 3 (2), Colombian Necktie 1.
Hästar i spetsstriden
Vi tror att följande hästar är med i spetsstriden.
Avd 1: Mireille Ås.
Avd 2: Elton Silvio.
Avd 3: Juvel Neo, Capricorn Label, Grove´s Ben, Harmonic Silvio.
Avd 4: Staro Allentown, Giant Light, Di Caprio Tuna.
Avd 5: Global mind, Smasher Girl.
Avd 6: Räser Sune.
Avd 7: Home Blåbjerg, Isn´t It Pascha, Citation.
Strukna hästar
Avd 1: 7 Olganina.
Avd 3: 8 Jamille.
Avd 4: 11 Vår Sweep.

Pelle Sundberg

Mer läsning

Annons